Help mee de biodiversiteit in Hattem te versterken

Voor het vierde jaar op rij biedt gemeente Hattem inwoners van het buitengebied de mogelijkheid om de biodiversiteit te versterken.

Ook eigenaren van grote tuinen (1000 m2) grenzend aan het buitengebied mogen meedoen. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil de gemeente verder bouwen aan een bloeiend, landschappelijk netwerk met aantrekkingskracht voor allerlei dieren én recreanten.

‘Inwoners van het buitengebied kunnen zich opgeven voor een gratis erfbezoek waarbij uitleg gegeven wordt hoe je kunt bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit op jouw erf. Samen met een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland werk je een biodiversiteitsplan uit. In voorgaande jaren was er veel animo voor deze biodiversiteitsplannen en hebben verschillende bewoners vele bomen en struiken geplant op hun eigen terrein voor meer biodiversiteit. De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kun je met aantrekkelijke korting aanschaffen. Mocht je geïnteresseerd zijn, aanmelden kan via de website van stichting slgelderland.nl

Meer nestgelegenheid voor insecten en amfibieën
‘Wist je bijvoorbeeld dat door het verhogen van de biodiversiteit je bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wil je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers en salamanders vinden hier een schuilplek. De focus voor het vergroten van de biodiversiteit ligt op ecologisch beheer en het aanplanten van inheemse bomen en struiken’, aldus de woordvoerder.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op slgelderland.nl/projecten/biodiversiteitsplan-hattem

Het biodiversiteitsproject wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in