Influencer vs ugc creator: belangrijke verschillen en hoe ze te vinden

Tweederde van de consumenten geeft de voorkeur aan echte mensen die praten over hun ervaring met producten voordat ze een aankoop doen. Daarom kiezen steeds meer merken voor door gebruikers gegenereerde content.
Het is geen geheim – ze weten dat authentieke UGC-stijl berichten als een charme werken als het gaat om betrokkenheid, conversies en vertrouwen op sociale media.

Maar wie zijn precies deze UGC-creators en hoe verschillen ze van influencers? Lees verder om de belangrijke verschillen te ontdekken, waar je ze kunt vinden en welke het beste is voor jouw merk!

Wat is een UGC creator?
Een UGC creator maakt authentieke content op basis van persoonlijke ervaringen met een product of service. Hun content verbetert het vertrouwen in het merk door echte perspectieven en ervaringen met jouw product of service te bieden.

Voordelen van UGC-content
Authenticiteit: Meer authentiek dan door het merk gecreƫerde content.
Diversiteit: Verschillende soorten content (verschillende video’s, foto’s, Stories, etc.)
Creativiteit: Toont unieke aspecten van jouw product/service
Herkenningspunten: Verbinding maken met potentiƫle klanten op een ander niveau

Hoe merken UGC gebruiken
Sociaal Bewijs: Toont daadwerkelijk productgebruik om de geloofwaardigheid te verhogen.
Content Bibliotheek: Biedt een diverse, kosteneffectieve bron van content.
Betrokkenheid: Verhoogt de interactie en het community-gevoel op sociale platforms.
Klantinzicht: Biedt feedback over productgebruik en perceptie.

Voors en tegens van UGC-content
Voordelen:
Kostenefficiƫnt: Minder duur dan traditionele reclame of influencer partnerships
Betrouwbaar: UGC-content is betrouwbaarder dan door het merk gecreƫerde content
Betrokkenheid: Kan leiden tot hogere betrokkenheidscijfers omdat het meer resoneert met het publiek
Nadelen:
Kwaliteitscontrole: als niet op de juiste manier verkregen, kan de kwaliteit van de content een probleem zijn
Juridische zorgen wanneer UGC-content toebehoort aan jouw klanten

Volgens statistieken is UGC-content steeds waardevoller geworden voor merken omdat het het vertrouwen en de authenticiteit van een merk vergroot. Bovendien verhoogt het conversies en dient het als sociaal bewijs. Je kunt jouw merk op de lange termijn laten groeien als je UGC op een slimme manier gebruikt. Het belangrijkste is dat het afkomstig is van professionele UGC-makers en niet van jouw klanten.

Wat is een Influencer?
Een influencer is een persoon met een groot volgerspubliek op sociale media, die hun aankoopbeslissingen beĆÆnvloeden vanwege hun autoriteit en relatie met hun publiek. Ze specialiseren zich in een niche, betrekken volgers en versterken op natuurlijke wijze de geloofwaardigheid van het merk.

Soorten Influencers
Micro-Influencers: 1.000 tot 100.000 volgers. Hoge betrokkenheid, sterke publieksrelaties. Ideaal voor gerichte marketing.
Macro-Influencers: 100.000 tot 1 miljoen volgers. Breed bereik, minder persoonlijke connectie dan micro-influencers. Goed voor een bredere zichtbaarheid.
Mega-Influencers: Meer dan 1 miljoen volgers. Het hoogste bereik, duur, minder betrokkenheid. Geschikt voor massale marketingcampagnes.

Influencer Marketing: Voor- en Nadelen
Voordelen:
Authenticiteit: Influencers kunnen echte content creƫren die resoneert met hun publiek
Bereik: Toegang tot een breder of ander doelgroep
Betrokkenheid: Hogere betrokkenheidscijfers, vooral bij micro en macro-influencers
Nadelen:
Kosten: Top-tien influencers kunnen duur zijn
Controle: Merken hebben mogelijk minder controle over de inhoud
Meting: ROI-tracking kan complex zijn

Samenwerken met influencers kan een geweldige optie zijn als je jouw product of service onder de aandacht van meer mensen wilt brengen, maar het kan ook duur en niet altijd betrouwbaar zijn. Het is moeilijk om de resultaten van de campagnes te testen en je hebt minder controle over de inhoud.

Hoe kan ik influencers en UGC-makers vinden?
De beste manier om UGC-creators te vinden is op UGC-platforms, waar ze al gescreend en gecontroleerd zijn. Op die manier weet je dat je samenwerkt met ervaren professionals die hun content creatie serieus nemen, en niet als een bijzaak op een luie zaterdag.

Je kunt naar makers zoeken op sociale media, maar dat kost veel tijd omdat ze niet zo duidelijk zijn over hun UGC-carriĆØre als influencers. Ze hebben niet per se grote groepen volgers op sociale media, omdat ze met merken werken die hun content gebruiken in hun advertentiecampagnes en andere platforms.

Net zoals bij UGC-creators, kun je ook naar influencers zoeken op influencer discovery platforms, of relevante hashtags op sociale media doorzoeken.

Welke is het beste voor jouw merk? Een samenvatting
In het kort, influencers hebben een grote volgersschare op sociale media. Ze delen de content die ze creƫren met hun volgers op hun kanaal. Aan de andere kant maken UGC-creators content voor merken op basis van hun vereisten. De merken gebruiken vervolgens de content als onderdeel van hun marketingstrategie, inclusief advertenties.

Ongeacht welke je kiest, zorg ervoor dat je de doelen van jouw merk, doelgroep en budget afstemt. Overweeg of je op zoek bent naar een onmiddellijk effect (influencers) of langdurig vertrouwen (UGC-creators). Onthoud, de beste strategie houdt vaak in dat je beide opties in balans brengt om overeen te komen met de stem en doelstellingen van jouw merk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in