Open dagen sloeproeivereniging HattemRoeit

‘Jeetje wat gaaf’, ‘niet verwacht zo leuk’. ‘Heerlijke fysieke uitdaging’, ’nooit gedacht dat ik het zou kunnen’. Enkele uitspraken uit de groep van instappers bij
Roei-vereniging HattemRoeit. Deze club organiseert ook in 2022  ‘open dagen’ om kennis te maken met sloeproeien.

Afgelopen zondag is de eerste groep instappers  het water op gegaan. Enthousiast, open-minded  maar ook een tikje gespannen stapten ze de sloep in. Uiteraard na eerst een duidelijke instructie over de roeitechniek.

Eerst even uitzoeken hoe alles moest worden afgesteld en hoe de riemen te hanteren. Daarna vlot het water op. Bij aanvang is het van belang om als roeiers in gelijk tempo te roeien, kracht en rest van de techniek komt wel in de loop van de tijd. De instappers konden al vrij vlot in schema van de anderen meedoen en de geluiden werden steeds enthousiaster: ‘jeetje wat gaaf, heerlijk zo op het water, al mijn spieren zijn in actie’.

Het weer was perfect: lekker droog, licht zonnig met een fris windje; warm word je vanzelf omdat je voor het roeien het hele lijf inzet en traint.
Ook belangstelling om een keer in te stappen en mee te roeien?
Pak je kans en geef  je op voor de volgende ‘instapdag’  maandag 18 april (Tweede Paasdag) van 14.00 tot 16.00 uur. Meld je aan via ikroeimee@hattemroeit.nl.

Sloeproeien is een unieke uitdaging van techniek, souplesse, kracht en uithouding; een goede fysieke training die stapsgewijs wordt opgebouwd. Trainingsmomenten zijn door de week in de avonduren, in het weekend ’s ochtends vanaf 10.00 uur. Vanuit in de haven van Hattem roei je zo de IJssel op. Ook wedstrijden behoren tot de uitdagingen, onder andere de bekende Zwolse Grachtenrace in juni.
De vereniging bestaat uit 2 heren-  en 2 damesteams en heeft beschikking over 3 mooie, stabiele sloepen. De teams trainen met 6-8 roeiers en een stuur, 1 tot 2 keer per week.
Zie ook www.hattemroeit.nl of bekijk de Facebookpagina van de vereniging https://nl-nl.facebook.com/sloeproeivereniginghattemroeit.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in