Hattem Roeit doet vandaag weer mee aan de Zwolse Grachtenrace

Tientallen roeiteams gaan vandaag de strijd met elkaar aan tijdens de Zwolse Grachtenrace. “Een spektakel om te zien,” voorspellen Sandra Oldengarm en Anne Dijksma, bestuursleden van de stichting Zwolse Grachtenrace. “En populair onder de roeiers, de wedstrijd zat dit jaar binnen een uur vol.” Onder deze teams zijn ook twee dames- en twee herenteams uit Hattem.

Veel toeschouwers verwacht
De start en finish van de sloeproeirace vinden plaats bij de Rodetorenbrug in de Zwolse binnenstad. “Dat is een prachtige locatie, zowel voor de roeiers als voor de toeschouwers,” zegt Oldengarm. “Met onder andere dj Etienne, die zorgt voor een muzikale noot, wordt het een sportieve en feestelijke dag. We verwachten dan ook veel toeschouwers rond de Zwolse grachten.”

Grachtenrace geniet populariteit
Dat het Zwolse sportevenement een waar fenomeen is onder roeiers, blijkt wel uit het feit dat teams uit het hele land naar Zwolle komen. “De inschrijving zat dit jaar binnen een uur vol. Er is zelfs een wachtlijst voor deelname en daar zijn we enorm trots op,” vertelt Dijksma. Ook is ze trots op de steun van sponsoren en de vele vrijwilligers. “Als organisatie kunnen we niet zonder onze sponsoren en alle vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat wij mensen en bedrijven om ons heen hebben die er samen een succes van willen maken.”

Start van heren en dames races op verschillende tijden
De zeshonderd deelnemers roeien zaterdag een race van ruim 15 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water. De mannen starten in de ochtend en de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur klinkt het startschot en zo’n twee uur later finishen de laatste herensloepen. De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.30 uur de finish passeren. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur bij de Hofvlietvilla.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in