Hattems welkom voor roeikanjer Ineke Karrenbelt

SCHIPHOL – Zondagmiddag keerde Ineke Karrenbelt met het team van Eurosafe Blue Atlantics op Schiphol terug na een 5000 kilometer lange roeirace over de Atlantische Oceaan. Team Dames Tagrijn van HattemRoeit zorgde voor een warm welkom voor hun teamgenoot.

Vijfduizend kilometer roeien
Het is woensdag 13 december als Ineke en de andere teamleden voor het eerst de riemen in het zeewater bij San Sebastian in La Gomera (Canarische Eilanden) steken. Op 30 januari, kort na middernacht stappen de dames bij Nelson’s Dockyard in Antigua weer uit de boot nadat ze 5000 kilometers, 47 dagen en anderhalf miljoen slagen lang hebben afgezien van alle comfort en lief en leed hebben gedeeld. Naast de sportieve prestatie heeft het team door middel van sponsoring ruim € 14.000 verzameld voor goede doelen Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Vrouw overboord!
Dat de tocht niet zonder risico’s is, blijkt al snel wanneer een van de sporters overboord slaat. Gelukkig zijn de roeiers gezekerd, zodat er al snel opluchting is in het team. Elk van de teamleden roeit twee uur, om daarna twee uur lang rust te pakken. De inspanning eist ook zijn tol. De roeisters verliezen tijdens de tocht elk zo’n twaalf kilo aan lichaamsgewicht.

Kippenvel
Het HattemRoeit ontvangstcomité is trots op hun medeteamlid. Laila is een van hen: ‘We konden Ineke en haar team op de voet volgen via een app. Het leverde regelmatig kippenvelmomenten op, vooral bij de finish.’

‘Queen of the sloep’
Voor de Dames Tagrijn is Ineke na deze prestatie ‘The Queen of the sloep’. HattemRoeit sloepgenoot Anouk beschrijft Ineke als een avontuurlijke vrouw die gaat voor de extremen. Wie denkt dat ze daarbij geen oog heeft voor de rest van de groep heeft het mis want volgens anderen gaat Ineke pas van start als het gevoel binnen het team goed is: ‘Ze is ook lief en een echte teamplayer.’
Binnenkort zal Ineke met Dames Tagrijn weer ‘gewoon’ in actie te zien zijn op de IJssel bij Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in