Heden en verleden in Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

In de meivakantie kun je alles te weten komen over het mooie ambacht van de bakker. Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem -het leukste uitje van Gelderland- opent dan de deuren voor een kijkje achter de schermen.

Wat een verschil!
Bakkerijen van toen geven een fascinerend beeld hoe arbeidsintensief het er vroeger aan toe ging. De moderne bakkerij laat je zien hoe dat tegenwoordig is. De bakker van nu heeft een computergestuurde apparatuur en zijn collega van toen alléén maar zijn beide handen om uit de mouwen te steken.

Zelf aan de  slag
Maar het museum wil niet alleen kennis overdragen, maar vooral ook de jeugd laten voelen, ruiken en proeven hoe het is om in een bakkerij te werken. Verkleed als echte bakkers, om in de juiste stemming te komen, ga je aan de slag met heerlijk gekruid koekdeeg.

Museumtheater
Het kan en mag allemaal in het Nederlands Bakkerijmuseum waar de ovens alvast zijn opgestookt. Waar bakker Fred zich van zijn humoristische kant laat zien in het museumtheater en waar de bakkersvrouwen altijd in zijn voor een praatje bij een heerlijk kopje koffie met een puntje appeltaart of verse poffertjes. Een bezoek aan de 19e eeuwse bakkerswinkel ‘De Meelton’, tegenover het museum, maakt het uitje helemaal compleet!

Openingstijden
Van 20 april tot en met 11 mei, maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Op Koningsdag en op zondag is het Bakkerijmuseum gesloten.
Kijk ook op www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in