Gerard Libert winnaar Rolf Olland Cultuurprijs

Gerard Libert is de eerste winnaar van de Rolf Olland Cultuurprijs. De uitreiking vond vrijdag plaats op de Midzomerreceptie van de gemeente Hattem. Een aanmoedigingsprijs was er voor Eline Schakelaar en Jeroen Scheffer.

Eerbetoon
De Rolf Olland Cultuurprijs heeft een tweejaarlijks karakter en is een eerbetoon aan wijlen Rolf Olland. Hij was één van de oprichters van het Cultuurfonds Hattem (CFH). “De prijs is een waardering en aanmoediging voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de Hattemse samenleving op het gebied van verbinding, cultuur en natuur. Aan de oproep in De Hattemer om personen en/of organisaties te nomineren werd ruimschoots gehoor gegeven. Er kwamen 12 nominaties binnen bij het bestuur van het CFH. Wat mooi dat er zich in ons prachtige Hattem zoveel mensen zich vrijwillig inzetten. Daarom hebben wij als bestuur van het CFH gemeend om vanavond twee prijzen uit te reiken”, zo deelde Dries Jonker namens het CFH mee tijdens de uitreiking. “Daarom is er naast de Rolf Olland Cultuur ook een aanmoedingsprijs in de vorm van een geldbedrag van € 1000,00 voor personen die zich met tomeloze inzetten door initiatieven te organiseren voor onze stad”.

Verrast
Een totaal verraste Gerard Libert ontving uit handen van Anneke Olland de cheque ter waarde van duizend euro. Burgemeester Marleen Sanderse reikte hem een bijzonder gegoten beeldje uit van het kasteel van De Dikke Tinne. Dit is een replica van exemplaar die ook verwerkt is in de stadsmaquette.
Gerard Libert zet zich op heel veel fronten in voor Hattem. “Als niet-geboren Hattemer is hij zeer betrokken bij de historie, cultuur en natuur van Hattem. Een kleine greep uit zijn vele activiteiten: natuurgids, stadsgids, geven van lezingen over de historie van Hattem, schrijver van het spektakelstuk de Kooi van Wassenaer, commissielid Daendelslezing, schrijver en actief bestuurslid van het Sint Annagilde en gids van de Katholieke kerk aan de Zuiderzeestraatweg”.

Aanmoedigingsprijs

De uitreiking van de aanmoedigingsprijs. Foto: Gradus Dijkman

Het bestuur van het CFH waardeert het enorm dat ook de jongere generatie zich inzet om de cultuur en verbinding in Hattem te bevorderen.
Jeroen Scheffer en Eline Schakelaar is dit op het lijf is geschreven. Al jaren zijn deze Hattemers onvermoeibaar actief als verbindende factor tussen de culturele sector, de gemeente, inwoners en ondernemers. Verschillende muzikale- en maatschappelijke initiatieven hebben zijn al georganiseerd. Niet alleen binnen Ontwaakt waarin zij beiden als bestuurslid actief waren, maar voor de hele stad. Door hun tomeloze inzet zijn zij erin geslaagd muziek om op een hernieuwde visie op het muziekonderwijs in het Grote Muzieklab muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Andere voorbeelden zijn de kerstshow in 2017 waarin zij samen met ondernemers een groot aantal eenzame ouderen trakteerden op een geheel verzorgde avond uit. Zij zijn de gezichten achter de Maestro van Hattem en momenteel druk bezig met het project Kleurrijk dat in oktober wordt georganiseerd in het kader van het Hanzejaar. Reden genoeg voor het CFH om deze aanmoedigingsprijs te geven aan deze creatieve, ruimdenkende en verbindende Hattemers.
“We zijn zeer verrast door het winnen van deze bijzondere prijs. Wij zien deze prijs niet per se als een prijs voor ons als persoon, maar als waardering voor de weg die Muziekvereniging Ontwaakt jaren geleden is ingeslagen door het organiseren van vernieuwende evenementen en jeugdprojecten. Naast dat wij het Cultuurfonds Hattem willen bedanken voor het vertrouwen in ons, willen wij ook graag benadrukken wat het belang is dat dit lokale fonds bestaat. Hierdoor zijn wij als amateurvereniging in staat zijn om mooie dingen te doen!”, aldus Jeroen en Eline.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in