Hattem doet mee aan de Nationale Tuin & Klimaat Route

Hattem doet dit jaar mee aan de Nationale Tuin en Klimaat Route, het platform om ideeën op te doen voor een klimaatvriendelijke tuin, balkon of buurt. Op dit platform staan allerlei voorbeelden, van insectvriendelijk balkon tot groen gemeenteproject.

Bezoekers kunnen er ideeën opdoen en vragen stellen zoals: Hoe ga ik hitte tegen? Hoe maak ik mijn balkon insectvriendelijk? Op 3 en 10 september is het ook mogelijk om op bezoek te gaan bij duurzame voorbeelden in de buurt. De gemeente Hattem steunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om mee te doen.

Hele jaar door groen
Inke en Jan hebben als een van de eersten hun tuin aangemeld bij de Nationale Tuin & Klimaat Route. “We willen graag het hele jaar door een groene tuin, waar altijd iets bloeit”, vertellen zij. “Dat is goed voor insecten, vogels en andere dieren. De grond is zo veel mogelijk bedekt met struiken, bloeiende bodembedekkers en wintergroene beplanting. Zo biedt de tuin het hele jaar door diversiteit en ruimte voor de natuur.”

Samen voor meer groen
Wethouder Carla Broekhuis legt uit waarom een klimaatvriendelijke tuin zo belangrijk is: ‘Biodiversiteit en ruimte voor groen, zorgen samen voor een fijne leefomgeving. Voor de insecten maar ook voor ons’. Zij moedigt inwoners aan om ook hun groene voorbeeld te delen. `Goed voorbeeld, doet goed volgen. En soms heeft jouw stadsgenoot een idee, waar je zelf niet op was gekomen’, aldus wethouder Broekhuis.

Deel ook je verhaal
Het platform biedt een podium voor groene voorbeeldtuinen en -projecten, zoals een waterdoorlatend terras, een insectvriendelijk balkon of gemeenschappelijke moestuin. Ben jij ook aan de slag gegaan met groen, wateropvang of andere klimaatvriendelijke elementen? Meld je tuin, balkon of project dan aan via de website en inspireer anderen met jouw verhaal. In september kun je ook je tuin openstellen voor bezoekers tijdens de Tuin & Klimaat Route. Meer informatie is te vinden op www.tuinenklimaatroute.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in