Laat je mening horen in Hattem

De gemeente Hattem heeft een nieuwe manier om de mening van haar inwoners te peilen. Dit online participatieplatform is te vinden op de website www.samenhattem.nl .

Op SamenHattem kan je je aanmelden en meepraten over belangrijke Hattemse onderwerpen. En, je blijft op de hoogte over de voorgang van deze onderwerpen. Voor de participatie wordt gebruik gemaakt van de app Citizenlab. Diverse gemeente gebruiken inmiddels, met succes, deze app. Anneloes Spijkers, voorlichter van de gemeente Hattem is enthousiast over de app. “Het grote voordeel van deze app is dat het ook een tijdlijn heeft. Daarmee is precies te zien waar we zitten in het participatietraject. Het doel van dit alles is dat mensen met elkaar gaan nadenken en helpen om plannen te verbeteren.”

Een tijdlijn bestaat uit drie fases:

  1. De eerste fase is een enquête waarmee Hattemers hun mening kenbaar kunnen maken.
  2. De tweede fase is het verwerken van de input van de enquête.
  3. En fase drie is een terugkoppeling hiervan; wat gebeurt er met de inbreng?

Omgevingsvisie
SamenHattem start met de Omgevingsvisie. Daarvoor kan je nu alle informatie vinden op de website en de enquête invullen. Andere onderwerpen waarover je je mening (binnenkort) kan geven zijn bijvoorbeeld: de bewegingsboulevard bij het IKC en de herinrichting van de Dorpsweg en Eierdijk.

Schrijf je in en praat mee!
De eerste stap is om je aan te melden bij de website SamenHattem. Nadat je je hebt aangemeld, kan je meepraten én blijf je op te hoogte van de onderwerpen waarover je een mening hebt gegeven.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in