Vakantiegezinnen gezocht voor stichting Pax Kinderhulp

De zomervakantie staat voor de deur en ook nu zullen er weer kinderen uit kindertehuizen en uit gezinnen, die in armoede leven in Berlijn, naar Zwolle komen. De vakantiegezinnen staan al weer te trappelen om hun vakantiekind in de armen te mogen sluiten. Een prachtig emotioneel moment voor velen; misschien deze zomer ook voor jou of jullie? De voorbereidingen voor de zomerreis zijn al weer in volle gang voor de vrijwilligers van Pax Kinderhulp IJsselland. Een onderdeel daarvan is het zoeken naar nieuwe vakantiegezinnen.

Vakantiegezinnen gezocht
Dit jaar heeft Pax Kinderhulp een aantal kinderen helaas niet kunnen laten overkomen vanwege een gebrek aan vakantiegezinnen. Het is verdrietig namen van kinderen op een lijst te zien waarvoor geen plekje is bij een passend vakantiegezin. Pax Kinderhulp is daarom dringend op zoek naar vakantiegezinnen die een plekje over hebben in hun hart en in hun huis om een kind tijdens de vakantie op te nemen in het gezin. Het hoeft niet veel te kosten, slechts een slaapplaats en eten is voldoende. Het gaat vooral om aandacht, liefde en ontspanning voor de kinderen. Het betreft Berlijnse kinderen die thuis in mindere omstandigheden of in kindertehuizen wonen. De muur tussen Oost- en West Berlijn is al jaren weg, echter vooral in Oost Berlijn zijn de sociale omstandigheden nog altijd slecht. Vele gezinnen zitten zonder werk en zien zich genoodzaakt kinderen in kindertehuizen onder te brengen of naar gaarkeukens te sturen om toch iets te kunnen eten.

Kinderen komen drie maal per jaar naar Nederland
De kinderen kunnen drie maal per jaar (Pasen, Zomer en Kerst) met bussen naar Zwolle komen, waar je jouw (toegewezen) vakantiekind kunt ophalen. Vrijwillige medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reizen. De zomerreis is van 15 juli t/m 04 augustus 2023. Vakantieouders zijn niet verplicht meerdere vakanties in te vullen. Eén fijne vakantie kan een kind al erg blij maken! Als het erg goed gaat in het gezin, kan het vakantiekind opnieuw uitgenodigd worden voor een volgende vakantie en zo een prettige hechte band opbouwen.

Heb je interesse gekregen om vakantieouder te worden? Bel dan met Laura Akster, tel. 06-15334377 of bezoek de website www.paxkinderhulp.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in