Een rolstoelbus voor Gwendolyn?

“We zijn zo dankbaar voor alle giften die al zijn binnengekomen.” Sandra en Niels van Dommelen zijn zichtbaar ontroerd als ze het over de gulheid van vrienden, familie en hun Hattemse stadsgenoten hebben. In korte tijd is door middel van crowdfunding al ruim tienduizend euro bij elkaar gebracht voor hun  dochter. Hun droom, een rolstoelbus voor Gwendolyn, wordt steeds meer werkelijkheid.

Op stap
Niels en Sandra zijn de trotse ouders van Gwendolyn. Hun dochter is vier jaar, maar is in haar ontwikkeling ongeveer Ă©Ă©n jaar oud. Een meervoudige handicap en een complexe vorm van epilepsie zorgen er voor dat Gwendolyn zich verstandelijk maar langzaam kan ontwikkelen. Ondertussen groeit ze wel door. Voor Sandra en Niels wordt het daardoor steeds ingewikkelder om met Gwendolyn de deur uit te gaan voor zorg, familiebezoek of gewoon wat welverdiende afleiding.

Halfzijdig verlamd
“Enkele weken terug is Gwendolyn geopereerd, zodat de epilepsieaanvallen zouden afnemen. Gelukkig is dat nu ook het geval, zodat ze eindelijk wat rust heeft en we beter aan haar ontwikkeling kunnen werken.” Vader Niels is maar wat trots op zijn dochter die hem af en toe trakteert op een spontane knuffel. Hij vervolgt: ”Voor de operatie had ze bijna dertig aanvallen per dag, enorm belastend voor haar en natuurlijk ook voor ons als ouders. Een bij-effect van de operatie was dat Gwendolyn halfzijdig verlamd raakte. Gelukkig lijkt dat zich wel te herstellen. Maar of dat helemaal zal lukken is nog maar de vraag.”

Stabiel zitten
Duidelijk is dat Gwendolyn altijd gebruik zal moeten maken van aangepast vervoer en een rolstoel. Niels en Sandra tillen hun dochter tot nu toe nog zelf in en uit hun eigen personenauto, maar dat wordt steeds moeilijker. Sandra: “Gwendolyn groeit, net zoals ieder ander kind. Bovendien is het voor haar belangrijk dat ze stabiel kan zitten, wat eigenlijk alleen goed mogelijk is met behulp van een rolstoel in een daarvoor geschikt busje.”

Tweedehands ook goed
Niels vult haar aan: “Als we voor Gwendolyn een nieuwe bus zouden kopen, zijn we zo’n  € 80.000 verder. We zijn al tevreden met een goede tweedehandse. Daar moet misschien nog wat aan gebeuren om hem geschikt te maken voor rolstoelvervoer. Met een crowdfundingactie zetten we in op € 35.000. Daarmee denken we de komende vijftien jaar prima uit de voeten te kunnen in onze zorg voor Gwendolyn.”

“Ik blijf bij haar”
Sandra: ”Natuurlijk komt er een moment dat we zelf die zorg niet meer kunnen bieden, maar we zetten alles op alles om het zo lang mogelijk vol te houden voor onze Gwendolyn. Ik heb tijdelijk bijzonder verlof om haar na de operatie de nodige aandacht te kunnen geven. En als ze ooit naar een andere plek moet? Dan ga ik met haar mee! Al is het maar om vrijwilligerswerk te kunnen doen in haar omgeving.”

Steun Gwendolyn, Niels en Sandra
Wie Gwendolyn en haar ouders wil steunen kan een gift overmaken via https://www.gofundme.com/f/t6b6j-rolstoelbus. De redactie van RTV-Hattem hoopt dat Sandra, Niels en Gwendolyn dankzij veel gulle giften een mooie kerst tegemoet gaan.

^HH

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in