Op en rond Koningsdag is er feest

Koningsdag 2024 staat voor de deur en na een zeer geslaagde Koningsdag vorig jaar, met prachtig weer, wil de Hattemer Oranje Vereniging (H.O.V.) er met haar vrijwilligers ook dit jaar weer een mooi feest van maken.

Niet alleen op 27 april, maar ook in de week voor en na Koningsdag is er van alles te beleven. Zo zal de bakwedstrijd Heel Hattem Bakt Oranje weer plaatsvinden bij de Albert Heijn op zaterdag 20 april. Albert Heijn heeft voor de winnaars fantastische prijzen klaarliggen.  

Op vrijdag 26 april worden opnieuw de Koningsspelen georganiseerd voor alle kinderen van de basisscholen. De H.O.V. heeft de buurtsportcoaches van Hub Hattem geholpen om ook dit jaar extra leuke activiteiten mogelijk te maken.

Tijdens Koningsnacht, op de avond van 26 april, barst het Oranjefeest al los met live muziek op het podium. Vanaf 17.00 uur kan iedereen genieten van verschillende optredens op de markt en de volgende dag gaat het feest natuurlijk gewoon verder.

Oranje boven
In aanloop naar Koningsdag roept de H.O.V. heel Hattem op om de straten te versieren. ‘Hoe gezellig is het om samen met je buurt de straat te versieren en samen iets neer te zetten om de jury omver te blazen? Wie heeft het leukste ontvangst? Wie maakt de mooiste creaties? Verzin een leuk thema, maak indruk op de jury en win een van de mooie straatprijzen! Ook dit jaar wordt de Straatversierwedstrijd mogelijk gemaakt door sponsor Slagerij van Guilik.’
Jurering zal plaats vinden op vrijdag 26 april vanaf 17.00 uur. De winnaars worden op Koningsdag om 14.00 uur bekend gemaakt op het podium op de markt.

Programma voor jong en oud
Koningsdag begint met de aubade op de markt. Traditiegetrouw is het rond de kerk weer snuffelen naar leuke koopjes op de gezellige kleedjesmarkt. Sinds een aantal jaren is er in Hattem het Koningsontbijt, aangeboden door de H.O.V. Dit jaar zal het ontbijt vanwege het grote succes op een tweetal locaties plaatsvinden.

Voor de senioren is er in De Bongerd wat lekkers en een gezellig optreden. De bewoners van Het Baken en Buitenhof, zijn welkom in de Hof van Blom voor een gezellige middag. Dit jaar zijn er ook in de middag meerdere activiteiten op de markt en rondom de kerk voor de jeugd. In de week na Koningsdag, tijdens de meivakantie, worden er ook nog diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zoals het Mega Springfestijn en het Oranjefeest bij het Dijkweitje. 

In april ontvangen de leden van de Hattemer Oranje Vereniging het programmaboekje in de bus, met daarin uitgebreid informatie over de optredens, het volledige programma en de mogelijkheid om je op te geven voor de activiteiten.
Wie nog geen lid is, kan zich aanmelden: hattemeroranjevereniging.nl

Op zoek naar vrijwillige lokale helden
Zonder enthousiaste bestuursleden en vrijwillige lokale helden is het Oranjefeest niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan verkeersregelaars, voor het ‘soepel’ laten verlopen van de intocht van de oldtimers. Of het begeleiden van kinderactiviteiten, maar ook helpende handjes voor het verspreiden van het programmaboekje… H.O.V. roept de Hattemers op om zich aan te melden als vrijwilliger. ‘Maar ook voor het organiseren van activiteiten in 2025! Uit de Hattemer gemeenschap hebben wij diverse geluiden opgevangen over het gemis van een optocht en de zeskamp. Super leuke activiteiten natuurlijk, maar daarvoor zijn extra handjes nodig.’

Aanmelden om mee te helpen
Wil jij meedenken en meebeslissen over activiteiten, je inzetten voor de organisatie hiervan en krachten bundelen om deze te realiseren? Kom naar de vrijwilligersavond op vrijdag 15 maart bij Bowling Hattem. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen: info@hattemeroranjevereniging.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in