Hondenbezitters opgelet: de bever is terug!

De bever is terug in Hattem. Einde vorig jaar berichtten we u dat een beverburcht langs het fietspad naar het Kleine Veer was vernield door maaiwerkzaamheden, maar inmiddels is er een nieuwe burcht verrezen op een iets verderop gelegen plek. Het teken dat de bever weer terug is in Hattem.
Als bewijs daarvan legde RTV-Hattem-fotograaf Klaas Kamp de bever vast op de gevoelige plaat.

Bevers in Nederland
Bevers waren jarenlang verdwenen uit Nederland. Sinds 1988 zijn de bevers weer uitgezet in ons land. Eerst in de Biesbosch, daarna ook in andere gebieden zoals de Gelderse Poort, het Maasdal en het Hunzedal. Van daaruit heeft de bever zich over grote delen van het land gevestigd, zolang er maar genoeg water, voedsel en leefruimte aanwezig is. Inmiddels wordt het aantal bevers geschat op zo’n kleine 4000.
Bevers zijn vooral ’s nachts actief. Overdag brengen ze de tijd voornamelijk slapend door op legers, in holen of in burchten.

Foto: Klaas Kamp

Hondenbezitters opgelet!!
We raden hondenbezitters aan hun viervoeter aangelijnd te houden op dit gedeelte van de Hoenwaard. Honden die loslopen pikken snel de geur op van de bevers en verstoren dan dikwijls de burcht. Maar een bever kan flink weerstand bieden tijdens de verdediging van het territorium en kan een aanvaller serieus verwonden. Een bever in nood deinst niet terug voor een aanvaller.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in