Discussie PlusOV Hattem op Twitter

De discussie over het verlengen van het contract PlusOV in Hattem speelt zich voor een groot deel op Twitter af. De VVD en PvdA willen hun gelijk halen in de discussie wie voor of tegen heeft gestemd. In een welles-nietes-discussie proberen deze twee partijen elkaar te overtuigen wie destijds voor PlusOV was.

Aanleiding vormt een twitterbericht van de fractievoorzitter van de VVD, Gina Guldenaar, over het uittreden van Deventer uit PlusOV. PlusOV heeft een kostenoverschrijding van 1,5 miljoen euro op de begroting. Nu de grote steden Zutphen, Apeldoorn en Deventer hebben aangekondigd uit de samenwerking te stappen is het risico ontstaan dat de kleine overblijvende gemeenten, waaronder Hattem, hiervoor opdraaien.

Geert Winkel, lid van de Raadsfractie van het PvdA, gooit na enkele tweets de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat volgens hem ‘de PvdA Hattem als enige tegen’ stemde voor de invoering van PlusOV. Wieneke van Regteren, oud-fractievoorzitter van de PvdA bevestigt deze stelling in de tweet: ‘Klopt! Met argumenten die, helaas, allemaal waarheid zijn geworden.’

Daarmee is de twitter-discussie nog niet gesloten. De VVD Hattem laat blijken niet blij te zijn met de gang van zaken en publiceert een tweet waarin zij Wethouder Carla Broekhuis (PvdA) noemen: ‘Diezelfde Carla Broekhuis die nu deel uitmaakt van dit college die de Raad Hattem vanavond een raadsbesluit voorschotelde met een principebesluit van het college van B&W om de Dienstverleningsovereenkomst PlusOV te verlengen.

En zo vervolgt een discussie zich verder op Twitter in plaats van de plaats waar het debat eigenlijk plaats zou moeten vinden: De Raadszaal.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in