Gemeente Hattem zoekt deelnemers voor Reizigerspanel PlusOV

Reis je op afroep met PlusOV? Bijvoorbeeld om een avondje te kaarten of om bij iemand op bezoek te gaan? De gemeente Hattem vindt jouw mening en ideeën over deze manier van reizen erg belangrijk.

Daarom is de gemeente op zoek naar twee Hattemers die vier keer per jaar willen meedoen aan het Reizigerspanel van PlusOV. Het gaat niet om reizigers in gepland vervoer, zoals het leerlingenvervoer, dagbestedingsvervoer of jeugdwetvervoer, maar om reizen op afroep. Als lid van het reizigerspanel heb je direct invloed op de kwaliteit van PlusOV. Meedoen? Je kunt je tot 15 oktober aanmelden.*

Reizigerspanel
Het Reizigerspanel bestaat uit een groep inwoners die meedenkt over de dienstverlening van PlusOV, een samenwerking van negen gemeenten, waaronder Hattem. Uit elke gemeente nemen twee inwoners deel aan het panel. Daarnaast stuurt de Participatieraad  per gemeente een vertegenwoordiger. Ook een vertegenwoordiger van PlusOV is erbij. Zo hoor je wat er zoal komt kijken bij het organiseren van jouw ritten.

Waar en wanneer?
Het reizigerspanel komt maximaal 4 keer per jaar bij elkaar. De onderwerpen die worden bespreken, zijn telkens verschillend. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de taxi’s. Of aan het verbeteren van de website. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur. De bijeenkomsten worden afwisselend in Deventer en Apeldoorn georganiseerd. Ze vinden plaats op de laatste woensdag van de 2e maand van het kwartaal. De eerste vergaderingen zijn al gepland: woensdag 25 november in Deventer en woensdag 24 februari in Apeldoorn.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?
PlusOV gebruikt de uitkomsten om het reizen prettiger te maken. Van elke bijeenkomst komt een kort verslag. Als lid van het reizigerspanel krijg je dit verslag als eerste te zien. Je ziet dan direct wat PlusOV met de uitkomsten gaat doen. De uitkomsten komen overigens ook op www.plusov.nl te staan.

Wat kost het?
Meedoen aan het reizigerspanel is gratis. Je kunt uiteraard met PlusOV naar de bijeenkomst reizen, waarbij de reiskosten worden vergoed. Ook koffie en thee is gratis.

Aanmelden
Stuur voor donderdag 15 oktober een email naar beeftink@hattem.nl. Hierin kun je aangeven waaróm je aan het reizigerspanel wilt meedoen. Vermeld ook je naam, adres, telefoonnummer én het pasnummer. Je krijgt van PlusOV een uitnodiging voor de bijeenkomsten. Zijn er al voldoende aanmeldingen, dan krijg je hierover bericht.

Meer info
Voor vragen kun je contact opnemen met mevrouw Beeftink, beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente Hattem via beeftink@hattem.nl of  telefoonnummer (038) 443 16 16.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in