Doorgaand verkeer Konijnenbergweg gestremd

Het doorgaand verkeer over de Konijnenbergerweg is gestremd. De reden hiervoor is dat het kruispunt Kanaaldijk – Kloosterweg bij Wapenveld afgesloten is vanwege de vervanging van de Kloosterbrug over het Apeldoorns kanaal.

Op dit moment is men begonnen met de verwijdering van het brugdek van de vaste brug die nu het kanaal overspant. Dit brugdeel wordt nu in 3 stukken gezaagd (ieder stuk weegt 15 ton).


Na verwijdering komt er een brug in met scharnieren, waardoor in de toekomst het Apeldoorns kanaal beter bevaarbaar is. Ook wordt de doorvaarthoogte van de brug hoger dan die van de huidige brug.

Binnen de gemeente Heerde is lang gediscussieerd of de nieuwe brug er wel moet komen. Wethouder Cegerek van Heerde heeft in een actieve raadsinformatie van 6 april 2021 geschreven dat de aanpassing van de brug bijdraagt aan de kwaliteit van een Beleefbaar Apeldoorns Kanaal zowel aan als op het water. Door de provincie is 700.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het beweegbaar maken van zowel de Kloosterbrug als de Flessenbergerbrug. De werkzaamheden aan laatstgenoemde brug gaan van start nadat die van de Kloosterbrug zijn afgerond.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in