De betekenis van Huub Oosterhuis

Op dinsdagavond 13 februari organiseert de Protestantse Gemeente Hattem een leerhuisavond over Huub Oosterhuis. ‘Tijdens deze inspiratieavond willen wij de betekenis van Huub Oosterhuis voor de kerk en voor onszelf ontdekken. Inleider ds. Wim Hortensius zal een schets geven van zijn leven en zijn werk. Ook zullen enkele van zijn gedichten worden gelezen en zingen we een aantal bekende liederen. Een bijeenkomst om ge├»nspireerd te raken door deze veelzijdige en spraakmakende vernieuwer’, aldus de organisatie.
De bijeenkomst vindt plaats in de Emma├╝skerk aan de Dorpsweg en begint om 20.00 uur. Je kunt je aanmelden via leerhuis@pknhattem.nl Iedereen is van harte welkom!

Oosterhuis was theoloog, dichter en priester, vader van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis. Hij is vorig jaar overleden. Oosterhuis liet katholieken en protestanten zien en ervaren dat een kerk een levende gemeenschap moet zijn waar iedereen verwelkomd wordt, een gemeenschap die niet anders kan dan politieke standpunten innemen tegen onrecht en onderdrukking. Hij was zelf ook politiek ge├źngageerd. Daarnaast heeft hij liederen geschreven, die in veel kerken worden gezongen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in