Hattem ondersteunt startende ondernemers

Het bestuur van de Stichting Starterscollectief Veluwe kijkt heel tevreden terug op het jaar 2023. Met veel inzet van bestuursleden Edith Stegeman en Wendy de Haan is het gelukt alle negen gemeenten in het werkgebied ambassadeur van de stichting te maken. Door de aansluiting van de laatste gemeente, Hattem, zijn alle inspanningen rijk beloond!
Maandag 22 januari jl. werd het samenwerkingscontract tussen de stichting en de gemeente Hattem ondertekend door vicevoorzitter Wendy de Haan en wethouder Margriet Brouwer van onder meer werk & inkomen, economie en welzijn & sport.

Ondersteuning startende ondernemers
Stichting Starterscollectief Veluwe ondersteunt startende ondernemers (in de eerste vijf jaar van hun ondernemerschap) op de Noord-Veluwe met kennis en informatie. Daarnaast faciliteert het Starterscollectief Veluwe in de mogelijkheid om samen te netwerken. Hiermee wil de stichting een bijdrage leveren aan een succesvolle start en groei van het bedrijf van de startende ondernemers en zo de regionale economie stimuleren. Door financiële steun van partners, vrienden en ambassadeurs, kan het Starterscollectief er zijn voor en door startende ondernemers.

Hattem ambassadeur
Dat alle gemeenten in de Kop van de Veluwe nu zijn aangesloten bij een regionaal initiatief specifiek voor de startende ondernemer, is zeker een motivatie geweest voor de gemeente Hattem om zich ook als ambassadeur te verbinden aan de Stichting Starterscollectief Veluwe.
Wethouder Brouwer benadrukt het geweldig te vinden dat starters vanuit hun passie de stap hebben gezet om ondernemer te worden. De gemeente Hattem wil zulke initiateven graag ondersteunen, zodat de startende ondernemingen kunnen groeien.

Brouwer gaat regelmatig op bedrijfsbezoek in Hattem, om verbinding met de ondernemers  te creëren en te horen wat er zoal speelt onder hen. Zichtbaar zijn voor deze categorie inwoners van Hattem is voor de gemeente een belangrijke drijfveer. Gemeente Hattem wil graag bijdragen aan een gezond ondernemerschap en ziet de samenwerking met het Starterscollectief Veluwe als een unieke mogelijkheid daarvoor.

Starterscollectief Veluwe organiseert per jaar acht netwerkavonden met verschillende thema’s die startende ondernemers aanspreken. Deze worden afwisselend gehouden in de gemeenten op de Noord-Veluwe die ambassadeur zijn. Iedere startende ondernemer die op de Noord-Veluwe gevestigd is, kan zich bij het Starterscollectief Veluwe aansluiten door zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van dit collectief. Automatisch volgen dan ook de uitnodigingen voor de netwerkavonden en andere interessante informatie voor starters.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in