Concert Dudok Kwartet bij Kunstkring Hatttem

Op 17 februari treden bij de Kunstkring Hattem in mfc de Marke het befaamde Dudok Kwartet op. Er worden dan werken van Schumann, Bach en Mendelssohn-Bartholdy uitgevoerd. Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meeste veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. De leden van het Dudok Kwartet Amsterdam leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een tweejarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen.

Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Andere belangrijke mentoren waren Eberhard Feltz, Peter Cropper en Stefan Metz. Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren onder andere optredens in het Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Wenen.

Het concert van zaterdag 17 januari begint om 20.15 uur in mfc de Marke. De toegangsprijs is € 20,-. Jongeren tot 18 jaar betalen slechts € 5,- Kaarten bij de Bruna, Kerkstraat 35, of ’s avonds aan de zaal.

Meer info op www.kunstkringhattem.nl