Brassband Excelsior Zalk 1e op NK

Zaterdag was de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli Vredenburg. Een totaal van 31 brassbands, verdeeld over 5 divisies, streed om de 1e plaats. Chr. Bassband Excelsior Zalk komt uit in de 1e divisie en mocht met  95 punten de 1e plaats behalen en de beker in ontvangst nemen.

In de 1e divisie streden dit jaar 6 brassbands om de titel ‘Kampioen van de 1e divisie 2021’. Excelsior is al jaren een vaste deelnemer aan de NBK. In 2006 behaalde de Zalker brassband de kampioenstitel voor het laatst, al was het de afgelopen jaren met een 2e plaats er meerdere keren dichtbij.

Voorbereiding
Ruim 2 maanden aan voorbereidingen gingen eraan vooraf. Naast de wekelijkse repetities werd er ook de nodige zaterdagen extra gerepeteerd. De laatste twee weekenden stonden in het teken van de bekende ‘try-out concerten’, en de avond voorafgaand aan de NBK werd er nog een generale repetitie gehouden.

Trots
“De voorbereidingen waren intensief, maar het is ook mooi om als groep samen zo’n periode te beleven. Het resultaat mocht er op 30 oktober dan ook zijn. De jury waardeerde het optreden van Excelsior met maar liefst 95 punten, het hoogste aantal in de eerste divisie, en daarmee eindigde Excelsior op de 1e plaats”, aldus de trotse kampioen.

Foto’s van Brassband Excelsior Zalk op het NBK vind je hier.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in