Verrassende muzikale ontmoeting in de Spiegel zaterdag 10 juni

Het bruisende centrum van Zwolle is op zaterdagavond 10 juni 2023 het toneel van het Halve Marathon Festival. Daaraan voorafgaand vindt ’s middags in theater De Spiegel een verrassende muzikale ontmoeting plaats. De Mastreechter Staar en het Groot Mannenkoor Zwolle presenteren zich vanaf 14.30 uur in een informele setting gedurende ongeveer een uur met hun mannenkoorklanken aan het Zwolse publiek. Het zal een verrassende ontmoeting worden tussen beide koren en het publiek.

Groot Mannenkoor Zwolle op 10 juni 2023 in theater De Spiegel
De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar werd opgericht in 1883 en bestaat inmiddels dus 140 jaar. Het mannenkoor verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland. Het Groot Mannenkoor Zwolle is daarbij vergeleken nog een jonkie en ‘slechts’ 105 jaar oud. Toch zijn beide koren springlevend. Ze hebben zich na de moeizame corona-periode weer opgericht en werken met groot vertrouwen aan een muzikale toekomst. Dat is niet het enige wat ze gemeen hebben. Hennie Ramaekers, die in de jaren ’80 al furore maakte met de Staar, is sinds januari van dit jaar opnieuw dirigent bij de Mastreechter Staar. Van 2013 tot 2021 was hij dirigent van het Groot Mannenkoor Zwolle, met wie hij nog steeds een warme relatie onderhoudt. Zo verleende hij aan het begin van dit jaar nog medewerking aan een zangclinic van het Zwolse koor dat inmiddels onder leiding staat van dirigent Jeroen Hulshof.

Praktische informatie
Wanneer: 10 juni 2023, 14:30
Prijs: Gratis entree, er is sprake van een vrije inloop
Waar: Theater de Spiegel in Zwolle
Theater De Spiegel ligt aan de looproute van en naar het gezellige centrum, met diverse parkeerlocaties in de directe nabijheid.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in