Volg de webinar subsidie wateropvang & vergroenen tuin en dak

Heb jij plannen om jouw tuin aan te pakken? Als inwoner uit de regio Noord-Veluwe kun je nu subsidie krijgen om de tuin voor te bereiden op hitte, droogte en wateroverlast. Op 7 april is er een speciale webinar over deze subsidie met extra uitleg over de verschillende maatregelen. Bijvoorbeeld over het planten van bomen, het afkoppelen van regenwater en het aanbrengen van een groendak.

Gemist? (Terug)kijken?

De webinar is voor iedereen toegankelijk en wordt georganiseerd door de zeven Noord-Veluwse gemeenten -waaronder Hattem- Waterschap Vallei en Veluwe en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Tijdens de webinar krijg je uitleg welke maatregelen je kunt nemen in jouw tuin en wat het effect hiervan in de directe omgeving is. Ook wordt uitgelegd hoe de subsidie aangevraagd kan worden. Gedurende de webinar is er voldoende ruimte om vragen te stellen.


Wanneer en hoe?

De webinar is op 7 april van 19:30 uur tot 20:00 uur. Daarna is er nog tijd om vragen te stellen.

De webinar is te volgen via het YouTube-kanaal en www.veluweduurzaam.nl/webinar.
Inschrijven voor de webinar kan ook via de website.

 

Over de subsidieregeling
Dankzij de subsidie kan er voor diverse maatregelen in de tuin subsidie worden aangevraagd. Het gaat om het afkoppelen van regenwater, het aanbrengen van een groendak, weghalen van bestrating, een boom planten, het nuttig gebruiken van regenwater (denk aan een watertank voor het toilet) en het aanbrengen van een regenwatervoorziening (zoals een regenton)De maatregelen kun je zelf nemen of laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf.

Meer weten?
De subsidie is beschikbaar voor inwoners uit de zeven regiogemeenten: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. Meer informatie over het aanvragen en voorwaarden staan www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartner Waterschap en Vallei en Veluwe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in