Home Ondernemend Zo werk je kabels in huis veilig weg

Zo werk je kabels in huis veilig weg

0
Zo werk je kabels in huis veilig weg
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

In elk huis zijn kabels te vinden. In de meeste gevallen gaat het om stroomkabels. Verder ligt er in vrijwel elke woning een kabel voor internet, hetzij kabel of DSL of een glasvezelkabel. Veel kabels kunnen onder de vloer of achter de plint worden weggewerkt. Maar er zijn altijd kabels die los over de vloer liggen. Dat kan een risico zijn. Je kunt erover struikelen en de kabels kunnen in de knoop raken. Dat laatste is een ramp als een apparaat verplaatst of vervangen moet worden.

Draadloze verbindingen
Vandaag de dag wordt steeds meer gebruik gemaakt van draadloze verbindingen. Vroeger lag er achter een personal computer een complete wirwar aan kabels. Voor het beeldscherm, de muis, het toetsenbord, de printer en de scanner en natuurlijk voor de verbinding met internet. Dit soort dingen gaan nu vrijwel altijd draadloos. Maar soms zijn er toch nog zogenaamde bedrade verbindingen. Dit wordt vaak gedaan vanwege de veiligheid. Een draadloze verbinding is altijd vatbaar voor hackers. Vooral bedrijven die met gevoelige informatie werken, zijn hier alert op. Ook als een medewerker thuiswerkt, worden er eisen gesteld aan de gebruikte verbindingen.

Kabels ordenen
Als je wilt voorkomen dat kabels veranderen in een onontwarbare knoop kun je bij Kabelbinders.nl handige kabelbinders bestellen. Hiermee kun je kabels die bij elkaar horen samenbinden. Denk bijvoorbeeld aan de kabels voor de speakers van je geluidsinstallatie. Ook dat werkt tegenwoordig vaak draadloos, maar met name geluidsinstallaties waar hogere eisen aan worden gesteld werken vaak nog met bekabelde speakers. Dan is het wel zo handig dat je de kabels van je 7.1 set snel uit elkaar kunt houden als er bijvoorbeeld een speaker niet goed werkt. Als je kabels bij elkaar bindt kun je ze ook gemakkelijker beschermen tegen knagen door de kabels in een kabelbeschermer te steken. Knaagdieren zoals hamsters, cavia’s en konijnen, maar ook honden en katten zetten graag hun tanden in kabels vanwege de weekmakers die daarin worden verwerkt.

Onderweg kabels uit elkaar houden
Ben je vaak onderweg met je laptop en eventuele randapparatuur dan is het ook heel belangrijk om kabels uit elkaar te houden. Als je bij een klant een presentatie moet geven, dan komt het niet bepaald professioneel over als je eerst tien minuten bezig bent om de kabels te ontwarren. Voor onderweg in je laptoptas kun je kabels gemakkelijk uit elkaar houden door ze samen te binden met klittenband. Dit kun je gemakkelijk online bestellen. Op die manier is je laptoptas altijd netjes geordend en kun je op locatie direct aan de slag.

Kabels op kantoor
Op kantoor wordt vaker nog gewerkt met apparaten die aan kabels zitten. Ze zijn aangesloten op netwerkservers of maken verbinding met een patchkast. Dit heeft vaak te maken met de beveiliging van het bedrijfsnetwerk. De systeembeheerders werken graag met kabelbinders om alle kabels netjes te ordenen. Op die manier kan een storing snel worden opgespoord en verholpen.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage