Home Ondernemend Tips voor een goede inrichting van je slaapkamer

Tips voor een goede inrichting van je slaapkamer

0
Tips voor een goede inrichting van je slaapkamer
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Een goede inrichting van je slaapkamer is belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Zo slaap je een stuk slechter in een slaapkamer die vol rommel ligt dan in een opgeruimde slaapkamer. Bij het inrichten van een sfeervolle kinderkamer gebruiken we vaak fellere kleuren, waar kinderen heel blij van worden, maar voor volwassenen geldt dat we er vooral onrustiger van worden. Er zijn aardig wat factoren om rekening mee te houden als je je slaapkamer wilt inrichten op een manier die ervoor zorgt dat je een goede nachtrust stimuleert. Wij geven je inzicht in een aantal belangrijke factoren.

Het creëren van een donkere en rustige omgeving
Je slaapt het best wanneer de ruimte om je heen goed donker en rustig is. Je kunt het daglicht van buiten volledig blokkeren door blackout gordijnen te gebruiken in je slaapkamer. Als het vroeg licht wordt in de zomer, als je onregelmatige diensten werkt of als je bijvoorbeeld gewoon eens lekker wilt uitslapen, dan kun je de slaapkamer goed donker houden met deze gordijnen. Wat zwaardere gordijnen hebben ook een isolerende werking en verminderen geluiden van buitenaf.

Gebruik rustgevende kleuren in je slaapkamer
Voor een goede nachtrust is het verstandig om het gebruik van felle kleuren in je slaapkamer te vermijden. Schreeuwende kleuren werken stimulerend, waardoor je moeilijker tot rust komt. Kies liever voor kalmerende, rustgevende kleuren. Hierbij kun je denken aan grijs, beige, lichtblauw of zachtgroen.

Realiseer voldoende opbergruimte in je slaapkamer
Zoals eerder genoemd zorgt rommel in je slaapkamer voor onrust, waardoor je minder goed slaapt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende opbergruimte in je slaapkamer hebt om alles netjes op te bergen. Een opgeruimde slaapkamer voelt rustiger aan, waardoor je beter kunt ontspannen. Heb je geen ruimte voor een grote kledingkast? Dan kun je ook aan de slag met opberglades onder je bed, met opbergboxen of bijvoorbeeld een bedombouw met gesloten kastjes.

Een goed bed voor een fijne nachtrust
Het spreekt voor zich dat je een goed bed nodig hebt voor een fijne nachtrust. Dit betekent niet dat het direct een heel duur bed moet zijn. Kwaliteit hoeft niet altijd de hoofdprijs te kosten. Waar je vooral op moet letten, is dat het matras goed past bij je lichaamsgewicht en dat deze aan hardheid goed bij je voorkeur past. Je kussen moet voldoende ondersteuning bieden om klachten te voorkomen. Zorg ook voor kwaliteitsbeddengoed dat aangenaam aanvoelt op de huid, zoals linnen of katoen.

Gebruik uitsluitend sfeerverlichting in je slaapkamer
Natuurlijk kun je een felle lamp aan het plafond van je slaapkamer hangen, maar gebruik deze alleen voor bijvoorbeeld als je je gaat omkleden of als je de was gaat opruimen in je kledingkast. Ga je slapen? Gebruik dan enkel sfeerverlichting in je slaapkamer. Dimbare lampen of een klein nachtlampje is prima. Hoe feller het licht, hoe moeilijker je (weer) in slaap valt. Maak dus vooral gebruik van zachte, warme verlichting voor het slapen gaan.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage