Tips voor een sfeervolle kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer is meer dan alleen het sfeervol inrichten. Het dient namelijk ook praktisch te zijn en voor de prikkels van je kleintje niet te druk. Kortom, een flinke uitdaging dus voor veel ouders. Om je een idee te geven hoe je dit het beste kunt aanpakken, hebben we een aantal basistips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij direct aan de slag kunt. Je zult namelijk merken, dat wanneer je deze zorgvuldig toe past, het ook voor jou geen enkel probleem is om zowel een sfeervolle alsook rustgevende slaapplek voor je kindje te creëren.

Ga voor een rustige basis
De basis is voor zowel een kinderkamer als woonkamer één van belangrijkste zaken om mee te beginnen. Waar je voor de woonkamer vaak kiest voor twee kleuren, is dit voor een kinderkamer vaak maar één kleur. Zorg er daarom dus ook voor dat je goed weet wat je mooi vindt, zodat je hier straks ook de rest op kunt afstemmen. Kleuren die vaak worden gekozen zijn zachte kleuren. Hierbij moet je denken aan beige, lichtblauw of (gebroken)wit. Op deze manier creëer je direct een stukje rust, waardoor je met bijvoorbeeld wanddecoratie zoals muurcirkels of allerlei andere prachtige decoratie het geheel kunt aankleden.

Kies voor de juiste verlichting
Uiteraard is het belangrijk dat er tijdens het aankleden van je kleintje voldoende licht is om alles goed te kunnen zien. Toch is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de felheid van de lamp, maar ook naar het type lamp. Een prachtige gekleurde lamp is immers ontzettend mooi, maar een rotan hanglamp is voor de sfeer en rust van je kindje een veel betere keuze. Door te werken met natuurlijk materialen zorg je voor een stukje rust en sfeer, waardoor ook je kindje een stuk relaxter is. Houd hier daarom dus ook rekening mee tijdens je uiteindelijke keuze.

Zorg dat de kamer verduisterd kan worden
Om ervoor te zorgen dat je kindje ook overdag goed kan slapen, is het belangrijk dat je kiest voor verduisterende gordijnen. Er is natuurlijk niets zo vervelend als dat er gedurende het middagslaapje van je kleintje iedere keer licht de kamer binnen kan dringen. Let daarom ook op met je keuze voor eventuele accessoires in de vensterbank. Een rotan bloempot of prachtig ornament is immers ontzettend sfeervol, maar wanneer dit ervoor zorgt dat de gordijnen niet goed aansluiten en er teveel licht de kamer binnenvalt, dan is dit natuurlijk niet heel prettig.

Houd het opgeruimd
Er is niets zo belangrijk als een opgeruimde kamer. Niet alleen voor het overzicht van jezelf, maar ook voor de rust en veiligheid van het kind. Vooral wanneer je er ‘s nachts nog uit moet voor een fles, dan zit je er niet op te wachten dat je door de hele kamer moet lopen alsof het een hindernisparcours is. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat op z’n minst de vloer vrij is van rotzooi, zodat je er veilig kunt bewegen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in