Home Ondernemend Met een goede basiskennis komt je kind verder in het leven

Met een goede basiskennis komt je kind verder in het leven

0
Met een goede basiskennis komt je kind verder in het leven
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Op de basisschool leert je kind de elementaire dingen die hij later nodig heeft. Eerst op de middelbare school, daarna bij het volgen van een beroepsopleiding en tot slot bij het vinden van een leuke baan. Als de basis niet goed is dan wordt het later steeds moeilijker om mee te komen. Soms heeft een kind bijles nodig. Niet omdat het kind dom is, maar omdat het de essentie van een bepaald vak niet meteen snapt. Of omdat een docent een volle klas heeft en dus niet de mogelijkheid om een leerling wat extra aandacht te geven als dat nodig is.

Bijles in basisvakken
Twee vakken zijn op de lagere school van essentieel belang, namelijk taal en rekenen. De kennis die een kind opdoet met rekenen en lezen en schrijven is later van cruciaal belang. Kan een kind niet goed lezen en schrijven, dan zal het andere vakken veel minder gemakkelijk kunnen volgen. En een achterstand in rekenen zorgt ervoor dat vakken als wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde maar ook economie en boekhouden een probleem worden. Daarom is het verstandig om je kind bij een achterstand in kennis bijles rekenen of taal te laten volgen.

Bijles in kleine groepen
Het probleem is vaak dat een leerling in de klas te weinig aandacht krijgt omdat de docent een heleboel leerlingen moet begeleiden. Tijdens bijles krijgt een leerling individuele aandacht van een ervaren bijlesdocent. Bijles wordt vooral gegeven door studenten die dit doen als bijbaan. Ook docenten die gepensioneerd zijn of naar het bedrijfsleven zijn overgestapt geven soms bijles aan leerlingen in het basis- of voortgezet onderwijs. Tijdens bijles kan extra uitleg worden gegeven en opdrachten stap voor stap doorgenomen. Bijles wordt vrijwel altijd gegeven in nauw overleg met de school. Er vindt informatie uitwisseling plaats tussen de leerkracht op school, de ouders en de bijlesdocent.

Bijles op maat
Via StudentsPlus.nl kun je bijles aanvragen voor je kind. Dit kan voor leerlingen in het basisonderwijs maar ook voor kinderen die de middelbare school bezoeken. In overleg met de bijlesdocent wordt besproken in welke vakken de leerling bijles krijgt. Meestal wordt er gedurende een uur per week bijles gegeven. Dit gebeurt bij de leerling thuis of op een bijleslocatie in de buurt waar het kind les krijgt samen met nog enkele andere leerlingen. Voor de bijles betalen de ouders een vaste vergoeding. Voor ouders met een minimum inkomen zijn er soms regelingen om in aanmerking te komen voor een aanvullende uitkering om bijles voor een kind te kunnen betalen. Informatie hierover is meestal te verkrijgen via de sociale dienst. Op die manier krijgen alle leerlingen, ongeacht het inkomen van hun ouders, een eerlijke kans op goed onderwijs en een goede basis om later in het leven verder te kunnen komen en een eigen inkomen te verdienen.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage