Eduard Poot een probleem leerling?

Eduard Poot droomt. Het liefst groot. Al op zijn twaalfde wist hij dat hij schrijver wilde worden. Maar… kon dat wel? Eduard heeft namelijk dyslexie en vond daardoor veel onbegrip voor zijn droom.

Problemen
Toch hield hij vol en bereikte zijn doel. Dat ging echter niet vanzelf en Eduard ervaarde als leerling en student veel onbegrip. Hij schreef over deze ervaringen. Door al het onbegrip voor zijn droom en andere aspiraties, zoals het beginnen van een eigen bedrijf, begon hij aan zichzelf te twijfelen. Er volgde een periode met weinig positieve uitzichten en weinig oplossingen. ‘Na het probleem bij mijzelf gezocht te hebben, merkte ik vooral dat ik niet gehoord werd. Het echte probleem lag niet bij mij, maar bij de begeleiding. Alle oplossingen liepen spaak. Toch bleef ik zoeken en vechten voor mijn eigen oplossing,’ schrijft Eduard hierover.

Oplossingen
Hij kwam voor zichzelf op en stuurde veel e-mails aan docenten met voorstellen om tot een oplossingen te komen zodat hij zijn hbo-studie met succes kon afronden. Hij spreekt zelfs over een martelgang, maar wel een met een positief resultaat. Hij rondde zijn hbo-studie af én werd schrijver. Na twee romans komt 17 november zijn derde boek uit. Zijn autobiografie met het ervaringsverhaal van een creatieve student.

Gast in Hattem Actueel
Zaterdag 9 november 2019 is Eduard Poot te gast in het radioprogramma Hattem Actueel om over zijn nieuwe boek te vertellen. Hattem Actueel is die zaterdag live te beluisteren op Radio Hattem tussen 10.00 en 12.00 uur en wordt de zondag daarop herhaald van 12.00 tot 14.00 uur en op maandag van 10.00 – 12.00 uur. Of luister het interview met Eduard na via uitzending gemist.

De probleem leerling van Eduard Poot is een uitgave van uitgeverij Aspekt en verschijnt op 17 november 2019. Het boek is voor 14,95 euro te koop in elke (internet)boekhandel.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in