De ergernis rond buslijn 304 (2)

Samen met de ChristenUnie wil HattemCentraal een motie indienen die oproept tot samenwerking met andere gemeenten en de provincie, om de problemen rondom buslijn 304 structureel aan te pakken. Dit is essentieel om de bereikbaarheid van de inwoners van de Noord Veluwe te waarborgen.

Tijdens de commissievergadering Samenleving & Bestuur op 14 oktober kwam buslijn 304 opnieuw aan de orde. Deze buslijn, van groot belang voor de mobiliteit in de Noord Veluwe, kampt steeds vaker met problemen zoals uitgevallen ritten en vertragingen. Dit leidt tot toenemende frustratie onder de reizigers, die de lijn als steeds minder betrouwbaar ervaren.

Pascalle Koortens van HattemCentraal heeft recent contact gehad met een bezorgde briefschrijver die zijn zorgen over de situatie uitte. Volgens de briefschrijver durven steeds minder mensen nog te vertrouwen op buslijn 304, vanwege de vele uitgevallen ritten. Dit benadrukt de noodzaak om snel naar alternatieven te zoeken.

HattemCentraal stelt voor om, ondanks de huidige bezuinigingen die het moeilijk maken om extra middelen vrij te maken, een tijdelijke belbus in te zetten voor urgente gevallen, zoals wanneer mensen het ziekenhuis moeten bereiken en de reguliere buslijn niet rijdt. De partij blijft aandringen op oplossingen en zoekt naar praktische en haalbare manieren om de mobiliteit in de Noord Veluwe te verbeteren.

HattemCentraal is al enkele jaren actief bezig met het aankaarten van de problemen rondom buslijn 304 en blijft zich inzetten voor duurzame oplossingen die de mobiliteit van de regio kunnen verbeteren.

HattemNieuws, van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

1 REACTIE

  1. Belbus is ook 3 keer niks…dan moet je de mensen overal vandaan halen en dan kom je overal te laat……de mensen moeten zelf goed kijken op App van 9292 dan kan iedereen zie als de bus te laat of niet komt….dat is beter dan een belbus.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in