Onrust Hof van Blom rond vertrek Vereen

Er is onrust bij bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Hof van Blom. De fractie van PvdA/GroenLinks is benaderd en Roel Janssen stelde naar aanleiding daarvan tijdens de commissievergadering Samenleving & Bestuur op 14 oktober de vraag hoe de rust kan terugkeren nadat Vereen heeft aangekondigd om zich uit Hattem terug te trekken.

Wethouder Tjitske Siderius: ‘Vereen heeft aangekondigd om haar activiteiten in Hattem te willen beëindigen. Na de fusie (Driezorg en Zonnehuisgroep) heeft men gezegd dat men zich ging richten op Zwolle. Hattem past daar niet meer bij. Het atriumgebouw moet overgenomen worden door een andere zorgaanbieder en ze komen bij mensen thuis als huishoudelijke hulp. Ook dit moet overgedragen worden.
Vereen was ook betrokken bij de ontwikkeling van de zorgwoningen Geldersedijk.

Dit alles heeft impact op de zorginfrastructuur in Hattem. Vereen gaat in gesprek over de overname door een andere zorgaanbieder. Zorgcontinuïteit staat op een, is toegezegd, en men wil niet tornen aan de arbeidsvoorwaarden. Wij moeten afwachten wat daaruit komt. Wij zien toe op zorgcontinuïteit en op de arbeidsvoorwaarden.
Het is een hard gelag en dit gaat pijn doen.’

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in