Kop van de Veluwe weer voltallig

Het college van Nunspeet heeft aangegeven weer volledig aan te haken op de samenwerking binnen de Kop van de Veluwe (KvdV). Die samenwerking bestaat uit de gemeenten Hattem, Elburg, Heerde, Nunspeet, en Oldebroek, de Provincie Gelderland en het Waterschap Vallei en Veluwe. Voorzitter KvdV Jan Nathan Rozendaal is blij dat alle partijen de schouders onder dezelfde doelen zetten: ‘We kijken nu weer samen vooruit en dat is mooi. Hierdoor zijn we in onze regio beter in staat de antwoorden te formuleren op onze gezamenlijke ruimtelijke, economische en sociale vraagstukken. En vormen we een krachtige bestuurlijke regio in de provincie Gelderland.’

Voor de zomer stemde de raad van de gemeente Nunspeet al in met het aanhaken op het regioarrangement van de Kop van de Veluwe. Daarmee ontstond groen licht voor het college van Nunspeet om een vervolg te geven aan de samenwerking, die eerder op ‘pauze’ was gezet. Dit heeft nu geleid tot de nieuwe bekrachtiging van regionale samenwerking.

De KvdV is niet de enige bestuurlijke samenwerking in de provincie Gelderland, met de KvdV meegerekend gaat het om zeven bestuurlijke regio’s. Bijzonder voor de KvdV is de relatie met Regio Zwolle, waar alle aangesloten KvdV-gemeenten deel van uitmaken. Een belangrijk deel van die samenwerking richt zich dan ook op de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de regio.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in