Home Ondernemend De zakelijke inboedelverzekering snel en simpel uitgelegd

De zakelijke inboedelverzekering snel en simpel uitgelegd

0
De zakelijke inboedelverzekering snel en simpel uitgelegd
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

De zakelijke inboedelverzekering is een verzekering die vaak wordt afgesloten door ondernemers. Maar wat doet deze verzekering precies en heb jij er ook een nodig? In dit artikel vertellen we je hier meer over. Lees verder!

Wat is het?
Eerst een korte uitleg. Want wat is een zakelijke inboedelverzekering precies? Daarvoor moet je eerst weten wat er bedoeld wordt met je inboedel. Dat zijn simpel gezegd alle spullen die je bedrijf nodig heeft om het werk uit te voeren. Een aantal voorbeelden zijn computers, spullen voor op kantoor, machines, gereedschap, enzovoort.

Helaas kunnen al die spullen een keer beschadigd worden. Zulke schade brengt vrijwel altijd kosten met zich mee. Om je bedrijf te beschermen tegen deze onverwachte kosten, kun je een zakelijke inboedelverzekering afsluiten. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over de financiële gevolgen van schade, omdat je hier een vergoeding voor krijgt van je verzekeraar.

Is voorraad ook verzekerd?
Veel ondernemers denken dat voorraad meeverzekerd is met de inboedelverzekering. Dat is niet altijd het geval. Er zijn verzekeringen waarbij zowel de inboedel als de voorraad verzekerd zijn, maar er zijn ook aparte verzekeringen voor zowel de inventaris als de voorraad. Lees voor je een verzekering afsluit dus eerst goed de voorwaarden, want dan weet je precies wat er wel en niet onder de dekking van de verzekering valt.

Elektronische apparaten
In vrijwel elk bedrijf zijn de computers en andere elektronische apparaten heel belangrijk voor de dagelijkse werkzaamheden. Zouden die beschadigd raken, dan kan de operatie zomaar stil komen te liggen. Bovendien zou schade aan deze apparaten al snel hoge kosten met zich meebrengen.

Schade aan de elektronische apparaten in je bedrijf is niet altijd standaard meeverzekerd met de zakelijke inboedelverzekering. Je moet hier dan een aanvullende verzekering voor afsluiten. Die aanvullende verzekering zou je kunnen zien als een zakelijke laptop verzekering, omdat laptops vaak de belangrijkste elektronische apparaten zijn binnen een bedrijf.

Is een zakelijke inboedelverzekering nodig?
Een zakelijke inboedelverzekering heb je nodig als je bedrijf een waardevolle inventaris heeft waar je niet zonder kunt. Bezit je bedrijf dure spullen, dan kunnen de kosten van schade flink in de papieren lopen. Er ligt dan niet altijd genoeg geld klaar om direct vervangend materiaal aan te schaffen. Met een zakelijke inboedelverzekering krijg je van je verzekeraar een vergoeding, waardoor je snel de spullen kunt laten repareren of nieuwe spullen kunt aanschaffen. Zo komen de werkzaamheden, maar voor korte tijd stil te liggen en wordt voorkomen dat je bedrijf in de financiële problemen komt door de schade.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage