Home Ondernemend Geluidsoverlast op kantoor? Dit zijn 4 tips om het geluid te dempen

Geluidsoverlast op kantoor? Dit zijn 4 tips om het geluid te dempen

0
Geluidsoverlast op kantoor? Dit zijn 4 tips om het geluid te dempen
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Geluidsoverlast op kantoor kan een grote bron van irritatie zijn voor werknemers. Het constant zoemen van printers, het geklets van collega’s en het getik op toetsenborden kunnen zorgen voor afleiding en stress. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de geluidsoverlast op kantoor te verminderen en zo een rustige werkomgeving te creëren. In dit artikel delen we 4 handige tips om het geluid te dempen en zo de productiviteit te verhogen.

Gebruik geluiddempende materialen
Het gebruikmaken van geluiddempende materialen is een van de meest effectieve manieren om geluidsoverlast op kantoor te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan vloerkleden of gordijnen. Deze materialen absorberen het geluid en voorkomen dat het zich door de ruimte verspreidt. Ook kun je gaan voor een grotere investering. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van akoestische panelen en het plaatsen van geluiddempende wanden. Dit kan ook dienen als decoratie in je kantoorpand. Een andere oplossing is het plaatsen van planten op kantoor. Planten hebben een natuurlijke geluiddempende werking en zorgen daarnaast voor een gezonde en groene werkomgeving. Systeemplafonds kunnen ook een effectieve manier zijn om geluidsoverlast op kantoor te verminderen. Door het plaatsen van systeemplafonds met geluidsisolerende eigenschappen, wordt het geluid geabsorbeerd en worden echo’s en galmen verminderd. Dit zorgt voor een aangenamere werkomgeving en verhoogt de concentratie van werknemers.

Creëer stille werkplekken
Je kunt ook stille werkplekken creëren om geluidsoverlast op kantoor tegen te gaan. Dit kunnen afgesloten ruimtes zijn waar werknemers zich kunnen terugtrekken om geconcentreerd te werken. Deze stille werkplekken kunnen worden voorzien van geluiddempende materialen en meubilair. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van geluidsisolerende wanden die het geluid tegenhouden. Denk ook aan akoestische panelen. Deze hebben ongeveer hetzelfde effect. Ook mogen comfortabele stoelen natuurlijk niet ontbreken. Op deze manier kunnen werknemers in alle rust en stilte hun taken uitvoeren, zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden. Zorg ook zeker voor een muismat of een onderlegger voor toetsenborden. Het getik op een toetsenbord kan nogal voor veel geluidsoverlast zorgen. Een onderlegger kan deze overlast beperken.

Maak gebruik van noise-cancelling koptelefoons
Een handige oplossing om geluidsoverlast op kantoor te verminderen, is het gebruik van noise-cancelling koptelefoons. Deze koptelefoons filteren omgevingsgeluiden weg en creëren zo een stille en geconcentreerde werkomgeving. Werknemers kunnen met behulp van deze koptelefoons hun favoriete muziek luisteren of zich afsluiten van storende geluiden. Hierdoor kunnen werknemers productiever werken op kantoor. Noise-cancelling koptelefoons zijn dan ook een goede investering voor werknemers die regelmatig last hebben van geluidsoverlast op kantoor. Op die manier kunnen werknemers zich volledig afsluiten van hun omgeving.

Stel duidelijke regels en afspraken op
Tot slot is het belangrijk om duidelijke regels en afspraken op te stellen met betrekking tot geluidsoverlast op kantoor. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld worden gevraagd om rekening te houden met elkaar en om het volume van hun stem te matigen. Denk er bijvoorbeeld aan om een specifieke koffieruimte aan te wijzen. Hier kunnen medewerkers op normaal stemniveau met elkaar praten. Dit kan natuurlijk ook voor een lunchruimte. Zo hebben andere medewerkers geen last van gesprekken van anderen. Ook kunnen er afspraken worden gemaakt over het gebruik van telefoons, printers en andere geluidsproducerende apparaten. Door duidelijke regels en afspraken op te stellen, kunnen werknemers zich bewust worden van hun gedrag en bijdragen aan een rustige en productieve werkomgeving.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage