Bedrijven zijn in de zomer al bezig met kerst

Terwijl Nederland zomervakantie viert, de kinderen elke dag naar het zwembad gaan en je het grootste deel van de dag buiten doorbrengt in de zon, zijn er toch al bedrijven druk in de weer met kerst. Dat zijn allereerst bedrijven die kerstpakketten leveren, maar ook ondernemers die ze uitdelen bekijken al maanden van tevoren de mogelijkheden. Als je namelijk pas in november besluit om kerstpakketten voor je personeel te bestellen, dan ben je in veel gevallen te laat.

Trends in kerstpakketten
Kerstpakketten zijn aan trends onderhevig. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die bewust eten. Ze vermijden bijvoorbeeld gluten, suiker of producten die dierlijke ingrediënten bevatten. Bij veganisten gaat het daarbij niet alleen om vlees en eieren, maar ook om producten die ingrediënten bevatten die gemaakt zijn van dierlijke producten. En dan zijn steeds meer mensen die kampen met een allergie zoals voor lactose of voor gluten. Leveranciers van kerstpakketten spelen daarop in door ook voor deze groep pakketten samen te stellen met producten die zij zonder problemen kunnen gebruiken.

Thema kerstpakketten
Bij Uwkerstpakket kun je kiezen uit een breed assortiment kerstpakketten. Daar zijn ook zogenaamde themapakketten bij. Een thema kan een land zijn of een kleur. Maar ook Fair Trade kan als thema worden gekozen. Dit pakket bevat uitsluitend producten waar de producent een eerlijke prijs voor krijgt. Hiermee kun je je als bedrijf dus prima profileren als betrokken bij de samenleving. Ook werknemers zullen dit waarderen.

Wie krijgt een kerstpakket?
Veel bedrijven geven niet alleen hun personeelsleden originele kerstpakketten. Er worden vaak ook pakketten besteld voor zakenrelaties, bestuurders of trouwe klanten. Hiermee wordt de goede relatie onderstreept. Bij het inkopen van kerstpakketten voor externen is het wel belangrijk rekening te houden met de etiquette. Bij veel bedrijven gelden regels voor het aannemen van cadeaus. Die mogen niet duurder zijn dan een maximaal bedrag. Ga je daar overheen dan moet het cadeau worden gemeld. Dit is om belangenverstrengeling te voorkomen. Er mag immers nooit een verband zijn tussen giften en het verstrekken van opdrachten en orders. Om die reden worden kerstpakketten vaak op het privé adres van de ontvanger bezorgd, maar ook dan is het wel zo chique om niet al te enthousiast uit te pakken.

Bestel de kerstpakketten op tijd
Het is helemaal niet vreemd om kerstpakketten al in de zomer of vroege herfst te bestellen. De leverancier is daar blij mee, want die weet dan hoeveel er moet worden ingekocht. Op die manier mag je er ook vanuit gaan dat je je pakketten ruim op tijd geleverd krijgt. Op het laatste moment bestellen kan betekenen dat een pakket is uitverkocht of niet meer voor de kerst geleverd kan worden. Je kunt een standaard kerstpakket in veel gevallen laten personaliseren met een persoonlijke kerstwens of een verpakking die is voorzien van het bedrijfslogo.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in