Uniswap en Polkadot crypto eigenschappen

Er zijn vele soorten crypto’s die zich bezighouden met de blockchain waarbij er iedere dag weer nieuwe crypto’s bijkomen. Unist is uniswap nog meer? Vind verderop in het artikel het antwoord hierop.wap is een crypto die je steeds vaker tegenkomt binnen de crypto blockchain technologie. Polkadot is één van de betere altcoins die goed gepresteerd heeft in het verleden. Polkadot bestaat nog niet heel lang maar inmiddels wel tot de top 5 crypto’s behoren. Hoe komt dat? Lees mee en kom erachter.

Wat doet uniswap?
Uniswap is ontstaan als een token swap voor ERC 20-tokens. Dankzij het DEX-protocol op de ethereum blockchain biedt het oplossingen voor liquiditeitsproblemen bij de meer decentrale platforms of exchanges. Dankzij uniswap kunnen we een stuk sneller, goedkoper en veiliger tokens verkopen en weer nieuwe tokens kopen.

Een decentrale exchange is niets meer of minder dan de decentrale variant van de crypto exchange. Je kunt hier evengoed crypto kopen en verkopen. Alleen is het verschil dat een centrale exchange door één groep beheerd wordt en een decentrale exchange is het platform van niemand, wat betekent dat er geen tussen partijen zijn en het beheer decentraal geregeld is.

Wat kun je met uniswap?
Er zijn in hoofdlijnen drie functionaliteiten waar iedereen die uniswap gaat gebruiken een beroep op kunnen doen.

–   Je kunt je eigen ethereum of andere ERC 20 tokens inwisselen
–   Je ethereum of andere ERC 20 tokens naar een ERC 20 wallet versturen om deze hierin
te bewaren of om deze te versturen naar een ander.
–   Je kunt eigenhandig meedoen aan een liquidity pool en hier een beloning voor krijgen.

Wat doet polkadot?
Polkadot is niet een decentrale maar een open-source multi chain protocol die de cross chain overdracht van gegevens en activa zoals onder andere tokes mogelijk maakt. Dankzij deze brede toegankelijkheid is het voor vele blockchains interoperabel. De unieke sharding techniek en de verschillende blockchains die probleemloos met elkaar samen kunnen werken maakt het een interoperabele techniek. Polkadot wil een volledig decentraal en privé netwerk opbouwen, gecontroleerd door de gebruikers.

Met polkadot kunnen er applicaties gebouwd worden met behulp van goedgekeurde data van een private blockchain om deze vervolgens te gaan gebruiken op een publieke blockchain. Dit zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om met behulp van goedgekeurde academische data een gewaarmerkt slagingsbewijs te sturen naar een smart contract voor het controleren van een diploma.

Wat maakt polkadot zo populair?
De blockchain polkadot is al een eind op weg in hun roadmap. Gedurende de lancering liep het netwerk nog op Proof of Authority, maar hedendaags werkt het netwerk succesvol op het NPoS algoritme. Het ontwikkelingsproces is hiermee nog niet klaar maar het werpt zijn vruchten wel af. In de toekomst verwacht men de eerste para chain veilingen te houden waarin de eerste para chains gekozen gaan worden. De crypto’s die hiervoor genomineerd gaan worden, zullen dan ook flink in prijs gaan stijgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in