Klimaatburgemeester direct aan de slag

Dinsdagmiddag 31 oktober heeft de Hattemse klimaatburgemeester Peter Letitre een bezoek gebracht aan de windmolens van Jan van Werven in gezelschap wethouder Siderius en enkele gemeenteraadsleden. “Ik bewonder Jan van Werven zeer voor zijn ondernemingslust om vier windmolens te realiseren”, aldus Letitre.

Maandag maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend dat Letitre een van de 245 klimaatburgemeesters zal zijn. Deze bekendmaking was tevens het startsein van de Nationale Klimaatweek. RTV Hattem vroeg Letire naar zijn beweegredenen om voor een zekere periode deze taak op zich te nemen.

Dichtbij huis
“Mijn belangrijkste motivatie is dat ik me grote zorgen maak over de opwarming van de aarde en daaraan iets wil doen. Ik werk bij kennisinstituut Deltares aan klimaatadaptatieprojecten in diverse landen zoals Mozambique, Sudan en Indonesie en zie daardoor van dichtbij hoe door klimaatverandering de extreme weersomstandigheden qua frequentie en hevigheid toenemen en tot grote schade en zelfs migratiestromen leiden. Terug gekomen na jaren in het buitenland wil ik iets bijdragen om die opwarming te verminderen en doe dat graag dichtbij huis. Ik geloof namelijk dat dit alleen lukt als we bereid zijn om onze levensstijl aan te passen en dat zijn we alleen bereid te doen als we ons bewust zijn van de noodzaak. De een gaat in Den Haag op de A12 zitten en ik doe dat door bijvoorbeeld in het bestuur van met Powered by Hattem lokaal iets bij te dragen.”

Bijdrage klimaatakkoord
“Wat ik probeer te bereiken is dat we in Hattem een heldere visie en ambitie krijgen over hoe we kunnen bijdragen aan het klimaatakkoord waarin we met elkaar hebben afgesproken de uitstoot van broeikasgassen met de helft te verminderen in 2030.
We zijn met Powered by Hattem bezig een nieuwe vereniging op te zetten die bijdraagt aan diverse initiatieven zoals zon op daken maar ook verduurzaming. We werken daarvoor samen met de gemeente en andere partijen zoals Triada maar ook met andere duurzaamheidsorganisaties. Lees verder…
Later dit jaar zal ik ook een presentatie geven over klimaatverandering en de effecten daarvan internationaal maar ook in Hattem en wat we daar aan in Hattem zouden kunnen doen.”

De aankondiging van de komst van onze klimaatburgemeester stond gisteren op onze website. Lees verder…

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in