Duurzame energie exclusief voor Hattem

De Gemeente Hattem heeft de ambitie dat in 2030 minimaal de helft van alle elektriciteit die in Hattem wordt gebruikt, duurzaam in de regio is opgewekt én in lokaal eigendom is. Vereniging Powered by Hattem sluit hierop aan door projecten in Hattem te organiseren en participatie exclusief aan te bieden aan de inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen van Hattem.

Inschrijving gestart
Op dit moment werken Stichting Ontwikkeling Brand-weeropleidingen Gelderland, Overijssel en Flevoland (BOGO) en Vereniging Powered by Hattem aan de realisatie van een zonne-installatie op het dak van BOGO.

Het gaat om in totaal 177 zonnepanelen, met een verwachte stroomopbrengst van ruim 60.000 kWh. Dat is voldoende voor 17 Hattemse Huishoudens. Het project wordt naar verwachting in april 2024 opgeleverd. Daarnaast draagt dit project bij aan de doelstelling van de gemeente Hattem t.a.v. de Regionale Energie Strategie (RES).

Belangstellenden kunnen deelnemen aan het project door één of meerdere participaties in de vorm van obligaties á € 50 te kopen. De obligaties hebben een vaste looptijd van vijftien jaar. Zo kan heel Hattem mede-eigenaar worden van de energietransitie.

Uitbetaling van de aflossing en rente
De inleg wordt lineair afgelost: over een periode van 15 jaar wordt door de energiecoöperatie jaarlijks een bedrag aan aflossing en rente (geschat op minimaal 3&) uitgekeerd. Deelnemers krijgen dus elk jaar naast de rente een deel van hun inleg terugbetaald. De uitbetaling vindt één keer per jaar achteraf plaats.

Wanneer kunt u deelnemen?
U bent gevestigd binnen de postcodegebieden 8015, 8016, 8017, 8019, 8041, 8042, 8051, 8052, 8091, 8094, 8191, 8276
U hebt een kleinverbruikersaansluiting van  maximaal 3 x 80A.
U wordt automatisch lid van de Energiecoöperatie PbH SCE U.A. en de Vereniging Powered by Hattem. Daarmee wordt u ook participant van de energiecoöperatie en kunt u meebeslissen over de richting van de coöperatie.

Het project wordt pas definitief gestart als de belangrijkste randvoorwaarden zijn ingevuld. De staan opgenomen in de informatiebrochure BOGO. Belangstellenden deze brochure opvragen via: info@poweredbyhattem.nl

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in