Geadopteerde rotonde Zuiderzeestraatweg voorzien van groen

Vorig jaar oktober konden Hattemers zich uitspreken over groenontwerpen voor de rotonde Zuiderzeestraatweg. Diverse hoveniersbedrijven wilden deze rotonde adopteren en hadden hiervoor een ontwerp ingediend. De meeste stemmen zijn toen gegeven aan het ontwerp van Donker Groen Hattem.

Inmiddels is de rotonde ingericht door Donker Groen. De beplanting is gericht op meer biodiversiteit op zowel de rotonde als het industrieterrein Netelhorst. Het bloeit door 4 seizoenen heen en heeft als ook in de winter straks een mooi karakter door de siergrassen en het wintergroene geraamte.

Insectenwal
De houten wal is voor allerlei insecten om in te nestelen. Kevers en wilde bijen bijvoorbeeld zijn dol op de schimmels. Ook zijn het perfecte plaatsen om voedsel te vinden voor muizen en vogels. Ook voor de vlinders zal het een geweldig gebied zijn om in te leven.

Eigen ecosysteem
Eigenlijk kan je het zien als een eigen ecosysteem met als leuke bijkomstigheid dat er het hele jaar door heel veel kleur aanwezig is.
“De reden van dit plan is ons als donker Groen natuurlijk niet vreemd, we werken dagelijks aan uitbreiding van biodiversiteit op vele fronten,” aldus vestigingsleider Daniël de Haan. “Na de aankoop van het pand van NTP hebben we in 2021 al goed nagedacht hoe we dit zouden kunnen inrichten en hebben dit ook goed en nauwkeurig met de gemeente besproken.”

Het groen heeft nog even tijd nodig om zich te ontwikkelen, maar naar verwachting staat binnen 2 maand alles boven de grond. Als het gewas goed gegroeid is dan zal het resultaat snel te zien zijn.

Donker Groen zal ook bij hun pand aan de Netelhorst nog houten wallen plaatsten als insectenhotels.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in