Hattem Nederlands Kampioen Tegelwippen?

Gisteren is het jaarlijkse NK Tegelwippen begonnen. De gemeente Hattem doet met zo’n 40 gemeenten mee in de competitie: ‘welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen’

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen gaf samen met Nederlands bekendste TV-tuinman Lodewijk Hoekstra het startschot door de eerste tegel te wippen. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. (tekst gaat verder na de video)

Onstenen
Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en er doen tot 30 september ruim veertig gemeenten mee. Gisteren was het ook de eerste dag van De Week van de Groene Tuin en staat helemaal in het teken van ‘ontstenen.’ Tijdens het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

De Gouden Tegel en de Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper. Deze prijs wordt begin oktober uitgereikt.
►Meld je aan via /nk-tegelwippen.nl/meedoen

Financiële bijdrage
Om maatregelen te nemen die helpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, geeft de gemeente Hattem financiële ondersteuning. Dit gebeurt in samenwerking met Veluwe Duurzaam en het Waterschap Vallei en Veluwe. “Wij hopen dat deze subsidie de bereidheid tot het verwijderen van tegels en andere maatregelen voor het klimaat vergroot, aldus de gemeente Hattem.”
De regeling vind je op www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in