Voorleesdagen met ruim 1000 peuters en kleuters!

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 50 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt! Lezen en voorlezen verrijkt de woordenschat van kinderen en is dus erg belangrijk voor de ontwikkeling. De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari.

Kinderen op bezoek in de bieb
Dit jaar staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bibliotheekmedewerkers gaan bij 10 peutergroepen op bezoek en maar liefst 46 peutergroepen en kleuterklassen komen op bezoek in de bibliotheek. Tijdens het bezoek maken de bibliotheekmedewerkers er een feestje van en alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen nog veel meer mooie boeken te zien.

Ook de kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er meer dan 50 gemaakt! Hierin zit het voorleesboek, een poppetje van Maximiliaan Modderman, een poster, een kleurplaat, een voorleesgids en leuke suggesties voor de lessen.

Voorlezen kan altijd
De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken. Kijk voor meer informatie en voorleestips op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in