Kom gezellig oliebollen eten in Warme Kamer

Iedereen wordt uitgenodigd om op 30 december gezellig oliebollen te komen eten in de Warme Kamer van De Open Poort. De buurtkerk is aangesloten bij het project Warme Kamers. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om Nederlanders de gelegenheid te bieden overdag buiten hun eigen huis in een “warme kamer” te verblijven.

Onderkomen
Door stijgende energieprijzen zien mensen zich genoodzaakt de verwarming en lampen thuis uit te laten en in de kou in hun eigen huis te leven. Het Leger des Heils wil deze mensen niet in de kou laten zitten en biedt hen een warm onderkomen aan. Om te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen. Onder de naam “Warme Kamers” wil men aan iedereen in de buurt een warme, uitnodigende plek bieden. Aly de Jonge geeft namens de organisatie aan dat er belangstelling is voor de Warme Kamer. Ze nodigt iedereen uit om vooral eens een kop koffie of thee te komen drinken. “Op 30 december staan de oliebollen klaar in de ruimte waar het project wordt georganiseerd. Wij proberen laagdrempelig een warm onderdak te bieden voor Hattemers van alle leeftijden. Ook gezinnen zijn welkom. Daarom gaan we in de kerstvakantie gewoon open. Onze gasten geven aan blij te zijn met dit initiatief”.

De Open Poort
Als “buurtkerk” heeft de gemeente van De Open Poort zich gemeld bij het Leger des Heils: ook het gebouw van De Open Poort zal als “warme Kamer” fungeren. Iedere dinsdag en vrijdag zijn Hattemers tussen 9.30 en 14.00 uur welkom om in een warme en verlichte omgeving de dag door te brengen. Er is een lunch beschikbaar. Een kop warme soep met brood kost 1 euro. Op de donderdagen is er de buurtsoos. Ook daar is men welkom voor gezelligheid en een kop koffie of thee.

Gasten zijn van harte welkom, ook als men geen lid is van De Open Poort of andere kerken. Dit project draait in eerste instantie tot 31 januari 2023. Dan is er meer zicht op de gevolgen van het instellen van het “energieplafond” door de overheid en de gevolgen voor de individuele huishoudens. Het adres van De Open Poort is: Veldhoeve 1 in Hattem. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: tel. 06-46763621

Bron: De Hattemer

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in