Warme Kamer afgesloten

De landelijke actie om een “Warme Kamer” aan te bieden aan hen die daar behoefte aan hebben, loopt ten einde.
Per 1 maart stopt het “Leger des Heils” met deze landelijke campagne en dat betekent ook dat De Open Poort in Hattem stopt met het aanbieden van een Warme Kamer op dinsdag en vrijdag.
“Er is gebleken dat er – gelukkig – weinig belangstelling was voor de Warme Kamer” aldus een vrijwilliger. “Met enige regelmaat waren er gasten, maar we werden niet overlopen. Schijnbaar kunnen mensen in Hattem zich nog redelijk redden.”

Opvallend was – aldus de organisatie – het aantal gasten dat vanwege “de gezelligheid” even aankwam. Buurtbewoners, maar ook inwoners van Hattem die niet in de directe omgeving van De Open Poort wonen, kwamen regelmatig een bezoekje brengen. Mede omdat in de hal van de Open Poort ook een gratis boekenruil/bibliotheek aanwezig is.
Daarom wil de organisatie dit aspect onder de loep nemen en een eventuele uitbreiding van de al bestaande “Buurtsoos” overwegen.

De Buurtsoos is een al langer bestaand initiatief, waar wekelijks (iedere donderdag van 10.00-12.00 uur) een groot aantal mensen elkaar treft om gezellig bij te kletsen.
Toegang, koffie, thee en iets lekkers zijn er gratis.
“Wellicht dat we besluiten om een tweede Buurtsoos te organiseren op een tweede ochtend in de week”.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in