Weinig leegstand winkelruimte in Hattem

Het CBS heeft deze week cijfers gepubliceerd over de leegstand van winkelruimten. In deze Landelijke Monitor Leegstand is te vinden dat in 2018 7% van de winkelruimte in Hattem leegstond en in 2019 9%.

Leegstand Hattem valt mee
Navraag bij de HAVO maakt duidelijk dat deze cijfers niet kloppen. ‘De leegstand in Hattem van winkelruimten is conform het landelijk gemiddelde 4%,’ vertelt Klaas van Dieren, voorzitter van de ondernemersvereniging. ‘In Hattem heeft een aantal winkelpanden woonbestemming gekregen.’ Voorbeelden daarvan zijn het pand waarin voorheen Slagerij Bredewoud zat. Dit pand wordt momenteel verbouwd en er zal een Bed & Breakfast in komen. Ook de voormalige synagoge in de Achterstaat, waarin nu nog Tweede Hansje zit, krijgt een woonbestemming en de voormalige Drukkerij Schipper in de Ridderstraat wordt ook verbouwd tot woonhuis. Daarnaast is winkelruimte in de Ridderstraat langdurig in gebruik als huisvesting van het projectbureau herinrichting binnenstad.

Verhuizing van winkels
Om leegstand tegen te gaan richt de HAVO zich op een concentratie van detailhandel in de Kerkstraat en Kruisstraat en op de Markt. Deze strategie slaat aan en recent hebben zich nieuwe winkels in Hattem gevestigd. Ook vindt er een verplaatsing van detailhandel plaats. Boekwinkel Déjà-Vu is recent verhuisd van de Achterstraat naar de Kerkstraat en Tweedehands Kinderkledingwinkel NogSteedsLeuk heeft enkele maanden, tot volle tevredenheid van de eigenaar, ook deze stap gezet.

Aantrekkelijk winkelaanbod
De winkel van Ter Stal gaat ook verhuizen en wel naar de voormalige Blokkerwinkel. Op dit moment is nog niet bekend wat in de huidige winkelruimte van Ter Stal komt, maar de voorzitter van de HAVO heeft er alle vertrouwen in dat er een nieuwe winkel, of winkels komen. Klaas van Dieren: ‘De binnenstad van Hattem is nog steeds een aantrekkelijk winkelgebied voor de Hattemers en voor toeristen. Wij doen als HAVO ons uiterste best, samen met andere partijen zoals Ronduit Hattem en de gemeente, om te komen tot een gevarieerd winkelaanbod in Hattem.’

1 REACTIE

  1. Fijn dat Dekker fietsen een nieuwe plek heeft!
    Als ze nu de buitenkant van het pand van een verfje voorzien is het helemaal af!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in