Chalethouders geschrokken van tarieven toeristenbelasting

Chalethouders van Camping Molecaten aan de Koeweg 1 te Hattem maken bezwaar tegen verhoging van de toeristenbelasting 2021. In een brief aan de gemeente melden zij enorm geschrokken te zijn van het voornemen deze belasting te verhogen.

De briefschrijvers betogen dat een groot deel van de chalethouders van hoge leeftijd is en dit jaar nagenoeg geen gebruik heeft kunnen maken van hun chalet als gevolg van de corona-regels en angst voor besmettingen. Toen vanaf 1 juni de faciliteiten weer gebruikt mochten worden, bleef het dan ook rustig aldus de briefschrijvers.

Betaalbare ontspanning
De chalethouders vragen โ€œeen dergelijke verhoging niet door te belasten op de recreatieportefeuille.โ€ Zij vrezen dat de verhoging โ€œzijn weerslag krijgt op de lokale ondernemers die nog een zware tijd tegemoet gaan… en wij allemaal. Gun ons een stukje betaalbare ontspanning.โ€

De kosten voor toeristenbelasting die op camping Molecaten voor een vaste staanplaats betaald moeten worden zijn in 2 jaar tijd ruim 80% gestegen.
In 2019 bedroeg de toeristenbelasting 212.75 euro.
In 2020 298,18 euro en voor 2021 zijn de kosten 387,66 euro per staanplaats.

Het verzoek van de chalethouders staat ter bespreking op de agenda van de Commissie Algemene en Ruimtelijk Zaken van maandag 2 november a.s.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in