Werkzaamheden Markt Hattem gestart

Maandag 28 oktober is gestart met de werkzaamheden aan de bestrating van de Markt in Hattem. De Markt en de rijloper van de Kerkhofstraat krijgen gebakken klinkers. De klinkers maken de Markt beter toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Voor het bestraten van het Kerkplein en een deel van de Kerkhofstraat (voormalig kerkhof) worden de natuursteenkeien hergebruikt die nu op de Markt, Kerkhofstraat en Kerkplein liggen. De natuursteenkeien worden zo dicht mogelijk tegen elkaar gelegd.

Wethouder Auke Schipper kijkt uit naar het resultaat: “De keuze voor deze steen is samen met de inwoners gemaakt. Het was een uitvoerig en mooi traject waarin veel mensen hebben meegedacht. Ik heb er vertrouwen in dat de Markt met deze mooie steen niet alleen een aantrekkelijke uitstraling krijgt, maar ook weer goed begaanbaar wordt voor fietsers en voetgangers.”

Planning werkzaamheden
Gemeente Hattem heeft NTP uit Hattem de opdracht gegeven voor uitvoering van de werkzaamheden. In de week van 28 oktober start NTP met de inrichting van een tijdelijk depot op parkeerterrein De Bleek en het voormalige Antartica-terrein op Het Veen.
De werkzaamheden aan het plein starten vanaf 4 november en worden in drie fases uitgevoerd. De aannemer begint met de aanpak van het Kerkplein en schuift op richting de Markt.

Uiterlijk 1 mei 2020 zijn de werkzaamheden voor het totale project afgerond. Het streven is om het gehele project af te ronden in maart. Hierbij spelende weersomstandigheden in de wintermaanden een belangrijke rol.

Gratis app
NTP heeft een gratis app ontwikkeld waarin geïnteresseerden en andere betrokkenen snel nieuws over de werkzaamheden en informatie over de planning en omleidingen kunnen vinden. Ook biedt de app de mogelijkheid om contact op te nemen met de omgevingsmanager van NTP, Henk Bos. De app heet Markt Hattem en is beschikbaar voor iOS en Android.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in