Het centrum van Hattem blijft zich vernieuwen

Aan opengebroken straten voor nieuwe leidingen en het vernieuwen van de bestrating van de Markt zijn de Hattemers inmiddels gewend. Toch vallen er nog veel meer vernieuwing te ontdekken tijdens een wandeling door het centrum van Hattem.

De bestratingswerkzaamheden op de Markt zijn zo goed als afgerond. De keien en klinkers liggen er strak in en het plein is omkaderd met een fraaie grijze sierrand. Nu wordt het plein nog gebruikt als parkeerruimte, maar na de definitieve oplevering komen er weer terrassen in plaats van auto’s.

Renovatie na brand
Op de hoek Kerkstraat – Markt staat het pand waar vorig jaar februari de vlammen uit het dak sloegen. Bijna een jaar lag het dak open en was een zwart gat te zien. Inmiddels is de bouwvergunning voor renovatie verleend en zijn de herstelwerkzaamheden begonnen. Het is nog niet bekend wanneer het restaurant, dat op de begane grond was gehuisvest, weer bedrijfsklaar is.

Nieuwe galerie / winkel
In het museumkwartier is sinds vrijdag de galerie / winkel Angelart Kunst&Zo gevestigd. Eigenaresse en kunstenaar Angela Peters is blij met de nieuwe ruimte. ‘Vrijdag was een mooie openingsdag en zaterdag was er ook behoorlijk belangstelling,’ vertelt Angela. In de winkel is kunst van Angela zelf te koop, maar ook van andere kunstenaars, waaronder originele kunstwerken, prints en kaarten. Liefhebbers van koffie, thee of limonade kunnen tussen de kunstwerken een lekker bakkie doen. De galerie is een mooie aanvulling voor het Museumkwartier Hattem.

Carnaval
Kinderen die iets leuks zoeken om met carnaval te dragen, kunnen naar Nog Steeds Leuk. De etalage is ingericht met carnavalskleding.

Ter Stal verhuisd
Kledingwinkel ter Stal is verhuisd en heeft een nieuw onderkomen gevonden in de winkel waar voorheen Blokker was gehuisvest. Ter Stal heeft verbouwd en de winkelruimte is minder diep dan voorheen.
Op dit moment is de winkel van ter Stal aan de buitenzijde volop omringd door werkzaamheden in verband met vernieuwing van het leidingnetwerk. De locatie die Ter Stal heeft achtergelaten aan het begin van de Kerkstraat, is gesplitst in twee aparte winkelruimten.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in