‘Voormelding WOZ-waarde 2019’ op de mat

Woningeigenaren ontvangen ieder jaar van de gemeente een WOZ-beschikking met daarop de vastgestelde WOZ-waarde van de woning. De gemeente Hattem wil de inwoners meer betrekken bij het inventariseren van de kenmerken van hun WOZ object(en). Daarom hebben alle woningeigenaren vandaag, dinsdag 30 oktober, een brief ontvangen.

In deze brief wordt de mogelijkheid geboden om de voorlopige WOZ-waarde voor 2019 en de geregistreerde kenmerken van de woning te bekijken en hierop te reageren door het invullen van een vragenlijst.

Digitale vragenlijst
De digitale vragenlijst is eenvoudig in te vullen via www.hattem.nl/voormelding. Denk eraan dat je deze lijst tussen 1 en 15 november 2018 invult. Na die tijd is reageren niet meer mogelijk.

Papieren vragenlijst
Woningeigenaren die vorig jaar hebben aangegeven dat zij de formulieren op papier willen ontvangen, ontvangen bij de brief een vragenformulier. Ook voor deze formulieren geldt dat ze uiterlijk 15 november 2018 geretourneerd moeten zijn .

Controle door taxateur
De ingevulde formulieren worden door de taxateur beoordeeld en kunnen tot aanpassing van de WOZ-waarde leiden. Deze eventuele aanpassing vind je terug in de WOZ-beschikking 2019.

Vertrouwelijkheid
Uiteraard worden de verstrekte gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor de waardebepaling van de woning.

Zie ook: www.wozwaardeloket.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in