Meer dan honderd activiteiten tijdens Noord-Veluwse ‘Week van Duurzaamheid’

Van 5 tot en met 17 oktober staat de regio Noord-Veluwe in het teken van de Week van Duurzaamheid. Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen meedoen aan leuke, duurzame kortingsacties of activiteiten als (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Door de kortingsacties en activiteiten kun jeervaren hoe makkelijk en dichtbij een duurzaam leven is. Een groot aantal bedrijven heeft al veel duurzame producten of diensten in huis. Met de Week van Duurzaamheid brengen deze bedrijven dit extra onder de aandacht. Ook energiecoöperaties, natuur- en milieuverenigingen en inwonersinitiatieven leveren een bijdrage.

Stropdassen en boerenkaas
Je kunt meedoen aan meer dan honderd activiteiten. Een greep uit de acties: een workshop over ontspullen en een ‘green fashion walk’ waarbij modellen kleding showen van materialen zoals fietsbanden en stropdassen. Ook op voedingsgebied worden er verschillende kortingsacties en proeverijen aangeboden. Denk aan producten als verpakkingsvrije groenten, biologische hutspotpakketten, scharrelvlees, boerenkaas en earth tea. Daarnaast is het mogelijk om in de hele regio kennis te maken met verschillende vormen van elektrische vervoer. Verschillende bedrijven bieden proefritten aan.
De activiteiten in Hattem vind je op www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten/hattem

Verduurzamen woning
Wil jij ook een stap willen maken met het verduurzamen van jouw woning? Dan is er een energiespreekuur met gratis energieadvies. Daarnaast bieden bouwmarkten -in samenwerking met Veluwe Duurzaam- een kortingsactie op isolatiematerialen aan. Ook op het gebied van woninginrichting is er genoeg te doen: interieurarchitecten geven gratis advies en kringloopwinkels hebben kortingsacties.

Gratis oplaadtimer
Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Met een bon kun je gratis een oplaadtimer ophalen. Dat is een slimme stekker die apparaten op tijd uitschakelt. Meer informatie over de bon is te vinden op www.weekvanduurzaamheid.nl.

Corona
Actuele informatie over de activiteiten en het coronavirus lees je op www.weekvanduurzaamheid.nl. Vanwege de coronamaatregelen is inschrijven voor sommige activiteiten verplicht. Dat kan via www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in