Dichter Hans Lambrechts & Anido Guitar Duo in de Dijkpoort

De Dijkpoort Hattem is twee jaar geleden gestart met het bieden van een podium voor poƫzie. Op zondagmiddag 7 oktober treedt in deze monumentale stadspoort de dichter Hans Lambrechts op in een combinatie met het Anido Guitar Duo.

Hans Lambrechts is een meerzijdig dichter die niet alleen solo, maar ook regelmatig samen met beeldend kunstenaars en musici optreedt. Tientallen gedichten van zijn hand zijn in eigen of Nederlandstalige verzamelbundels afgedrukt, waaronder drie bundels met Vlaamse en Nederlandse stadsgedichten. Ook publiceert hij regelmatig gedichten online en in periodieken, zoals het cultureel-literaire maandblad KladBlok. Sinds 2012 is Hans lid van het Kunstgilde Hattem, dat regelmatig naar buiten treedt met activiteiten als workshops en exposities, of door zich te presenteren tijdens een festival of kunstzinnig evenement.

In de Dijkpoort neemt hij de toehoorders mee op ā€˜een poĆ«tische trektocht langs pieken en dalenā€™ met start en finish in de IJsseldelta maar ook aandacht voor andere landen. ā€œIk richt mij daarbij zowel op inspirerende landschappen die ik bezocht als pieken en dalen die zich soms figuurlijk in het leven voordoenā€, vertelt de Hattemer woordkunstenaar.

Gitaarduo
Annette KruisbrinkĀ (Nederland) enĀ Arlette RuelensĀ (BelgiĆ«) vormen sinds 1995 het Anido Guitar Duo, genoemd naar de legendarische Argentijnse gitariste MarĆ­a Luisa Anido. Ze studeerden beiden klassiek gitaar aan het conservatorium van Zwolle. Hun gitaarspel is krachtig en expressief en boeit in het bijzonder door een subtiel gebruik van dynamische contrasten en klankkleuren. Naast optredens in de Benelux gaf het duo onder meer concerten in Duitsland, ScandinaviĆ«, Spanje, ItaliĆ«, Polen, ArgentiniĆ« en Thailand.

Arlette en Annette maakten samen 8 cdā€™s. Bijzonder is dat zij beiden naast uitvoerend kunstenaar tevens als scheppend kunstenaar actief zijn. Annette is componiste, en haar werk werd meerdere malen met een prijs bekroond, en Arlette beeldend kunstenares. Het gitaarduo zal deze middag verschillende zelf geschreven muziekstukken ten gehore brengen, waaronder composities die mooi inhaken op een piek of dal-gedicht.

Aanmelden
Het programma op zondag 7 oktober begint om 15.00 uur, met inloop vanaf 14.45 uur. Een toegangskaartje kost 7,50 euro. Hierbij zijn hapjes en een drankje in zowel de pauze als na afloop inbegrepen. Meld je -in verband met het beperkte aantal zitplaatsen (35)-Ā  zo snĆ©l mogelijk aan via edithdejongkoridon@gmail.com

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in