Zwolle ligt in juli wat verder weg van Hattem….

Van maandag 6 juli tot maandag 27 juli wordt er gewerkt aan de Spoolderbergweg. Hiervoor wordt de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft ook gevolgen voor het verkeer van en naar Hattem.

Brug over de Willemsvaart en asfalt
De brug over de Willemsvaart is toe aan groot onderhoud. Om deze werkzaamheden uit te voeren, moeten delen van de brug in één geheel opgetild te worden. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de brug. Het vervangen van het asfalt op de Spoolderbergweg wordt gecombineerd met de werkzaamheden aan de brug. Dat heeft als voordeel dat in de nabije toekomst de weg niet nog een keer afgesloten hoeft te worden.

Afsluiting gemotoriseerd verkeer
De Spoolderbergweg wordt van maandag 6 juli tot maandagochtend 27 juli afgesloten tussen de kruispunten met de IJsselallee in Zwolle en de Geldersedijk/Zuiderzeestraatweg, aan de Hattemse kant van de IJssel. Er is bewust gekozen om deze afsluiting de gehele periode in stand te houden. Zo wordt voorkomen dat doorgaand verkeer zich klem rijdt op de afsluiting van de brug over de Willemsvaart.

Omleidingen voor(brom)fietsers
De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer, (brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Spoolderbergweg en worden ter hoogte van de brug omgeleid.

Buslijnen en tijdelijke halte
De Spoolderbergweg wordt gebruikt door de buslijnen 100, 203 en 204. Deze lijnen worden omgeleid via de A28. Hierdoor vervalt de halte Het Engelse werk voor deze lijnen. Voor lijn 100 vervalt tevens de halte IJsselbrug. Ter hoogte van de rotonde Zuiderzeestraatweg – Oostersedijk wordt een tijdelijke bushalte ingericht, zodat een overstap tussen de lijnen 100, 203 en 204 tijdens de omleiding mogelijk blijft.

Op www.zwolle.nl/spoolderbergweg vind je de komende periode meer informatie over de werkzaamheden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in