The Future Guys komen Pinkstermaandag weer naar Hattem

Op zaterdag 4 juni en maandag 6 juni wordt het Hippinksterconcours in Hattem voor de 75e en láátste keer georganiseerd. Op 15 mei 1953 staat in de pers de vooraankondiging van het eerste naoorlogse concours van de Marleruiters. Maar de allereerste paardensportwedstrijd in Hattem werd al in 1937 georganiseerd. In juli van dat jaar organiseerden de Marleruiters, toen samen met vv Hattem, een concours op de terreinen aan de Stadslaan in Hattem. Hetzelfde terrein als waar het Hippinksterconcours nu plaatsvindt.

“We gaan er samen nog één keer een fantastisch en sportief evenement van maken,” zegt Wichert Fikse, voorzitter van Hippisch Hattem. “Het concours heeft een lange Hattemse historie en daaraan komt na editie 2022 helaas een einde”.

Belangrijkste show
Speciaal voor de laatste editie showt trickridingteam ‘The Future Guys’ op pinkstermaandag haar adembenemende stunts met getrainde westernpaarden. Het stuntteam was zeven jaar geleden ook al te gast in Hattem. Dat was een enorm succes en op veler verzoek vormen zij dit jaar de belangrijkste show van de laatste editie van het Hippinksterconcours.

Acrobatiek en spanning
In een razendsnel tempo laat het team uit het Brabantse Vorstenbosch, onder leiding van Jan en Arthur van Osch, zien dat paardensport, acrobatiek en spanning dichtbij elkaar kunnen liggen. Het team treedt op in heel Europa: Madrid, Milaan, München, Toulouse en gelukkig ook in Hattem.

Afscheidsfeestje
“We sluiten af in stijl. Zoveel mensen uit Hattem en omgeving hebben mooie herinneringen aan het Hippinksterweekend, het afscheidsfeestje willen we nog een keer goed vieren.” Bezoekers kunnen naast paardensport genieten van kermisattracties, een promodorp met veel kinderactiviteiten, een tentfeest met coverband Empire op zaterdagavond en de spectaculaire stuntshow van The Future Guys op maandagmiddag. De toegang is gratis.

Kijk voor het tijdschema en uitgebreide informatie op: www.hippinkster.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in